Így “futott el” Botka László, aki a szegedi Jobbik szerint remek polgármester

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igazi, harcos ellenzék lett az egykori jobboldali pártból. Tóth Péter, a szervezet helyi elnöke pedig egy percig sem tagadta, hogy nagyszerű polgármester Botka László, a város rengeteget fejlődött miatta. Na de, miért “futott el” Botka László?

Régóta masszív szóbeszéd Szegeden, hogy a helyi Jobbik nem más, mint Botka László egyik fiókszervezete. Bár korábban is voltak erre erőteljesen utaló jelek, eddig még a párt helyi vezetője ezt egyértelműen kimondani nem merte. Most azonban az Informátor című műsorban sikerült belőle kihúzni egy igen egyenes választ.

Tehát Tóth Péter szerint bárki láthatja, hogy Szeged óriásit lépett előre, és ezt továbbra is Botka László tudja csak biztosítani.

Az oknyomozó műsor eredetileg a Szeviép botrány és az ügyben született első fokú ítélet miatt forgatott Szegeden, ugyanis ebben több éves börtönbüntetésre ítélték a cég vezetőit, akik a vádirat szerint úgy működtek, mint egy bank és csak úgy szórták kifelé a milliókat másoknak. A riporter szerette volna megkérdezni Botka Lászlót, hogy miért hazudott, amikor azt állította, hogy nincs köze a Szeviéphez, pedig 2005 és 2010 között legalább 16 milliárdos, más források szerint 33 milliárdos megbízáshoz jutott a Szeviép is Szegedről (és erről Botka László aláírásával ellátott dokumentumokat is mutattunk már).

A polgármesternek ennyi volt a véleménye:

Akit érdekel egyébként, hogy milyen élményekkel gyarapodtak Szegeden a fővárosi kollégák miközben a Szeviép ügy után kutattak, és miért fordulhat elő, hogy Botka Lászlót a Fidesz elnökének tartják a városban, az itt megnézheti az egészet:

Előző sztori

Vasárnap terelőútvonalon közlekedik a 2-es villamos

Következő sztori

Népszerű a pulykahús Karácsonykor

Legutóbbi hasonló cikkek