Sport

Három év múlva kész lesz az új szegedi sportcsarnok

Három év múlva kész lesz az új szegedi sportcsarnok

2018. december 11., kedd
Három év múlva kész lesz az új szegedi sportcsarnok

A 2022-es férfi kézilabda-Eb-re új sportcsarnok épül Szegeden, ami 2021 szeptemberére készül el, Veszprémben 8500-asra bővítik az arénát, míg a debreceni Főnix felújításra kerül. Ezek részleteiről beszélt bővebben Bardóczy Gábor, a 2022-es kézilabda Európa-bajnokság kormánybiztosa a Sport TV Mai helyzet című műsorában - olvasható az NSO cikkében.

A lap szerintA MOL-Pick Szeged is olyan körülmények közé kerül, ami európai színvonalú lesz, 2014 óta téma az új csarnok építése Szegeden.

– A Felső Tisza-parton vadonatúj aréna épül, amelynek befogadóképessége szintén meghaladja a nyolcezer főt. Remélhetőleg 2021 szeptemberére birtokba is vehetik, és a 2021–2022-es Bajnokok Ligája szezont már ott tudják elkezdeni

– mondta el a szakember. Hozzátette, a szegediek addig a mostani csarnokban tudnak tovább játszani. A veszprémi és szegedi építkezés esetében is úgy készültek a tervek, hogy az aréna mellé munkacsarnok is épül, ahol a felnőttcsapatok és az utánpótlás is edzhet. Ezeket bármilyen más teremsportra is lehet majd használni. Debrecenben a Hódos Imre Sportcsarnok ott van a Főnix Aréna mellett, ami hasonló funkciót lát el, és ennek a felújítása már elkezdődött tao-forrásból. Infrastrukturális fejlesztések is kísérik az építkezéseket. Veszprémben az úthálózatot fejlesztenék, hogy ne csak egy kijárat legyen az aréna parkolójából, teljes közműfelújítás is lesz és bővítik a parkolórészt. Szegeden is hozzátartozik a közműfejlesztés a projekthez, a Felső Tisza-part miatt meg lesz erősítve a gátrendszer, lesz egy olyan infrastruktúra-fejlesztés a közműhálózatban, ami el fogja bírni az arénát, és a közelben élő lakóknak is megfelelő szolgáltatást nyújt. További részletek a videóban: https://www.youtube.com/watch?v=zp82qJK87_A&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2HwQiQhv-5S7i_B8r-mQfzFlGmyggusawyDRjlzkHvhB6ki8p6YCcWZvo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.