Győzelemmel zárta az évet a Szent Mihály

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

3-2-es győzelmet aratott a Szent Mihály női labdarúgócsapata a Győri ETO otthonában a Jet-Sol Női Liga 12. fordulójában. Hódi Mihály együttese az osztályozót jelentő 7. helyen zárta az évet, azonban a biztos bennmaradás érdekében a szezon végére szeretnének legalább még egy helyet előrelépni tabellán.

Jól kezdődött a Győr elleni összecsapás a Szent Mihály számára, hiszen Szil Tünde góljával már a 13. percben megszerezték a vezetést. Sokáig azonban nem örülhettek, ugyanis még a szünet előtt fordított a házigazda. A második játékrészben végig a Szent Mihály dominált, ennek eredményeként a 71. percben Szil egyenlített, majd három perccel a lefújás előtt szabadrúgásból is betalált, ezzel beállította a 3-2-es végeredményt.

– Egyáltalán nem ért váratlanul a győzelmünk – kezdte nyilatkozatát Hódi Mihály, a Szent Mihály vezetőedzője.  – A pécsi vereségünk után kitűztünk magunk elé egy négy hetes tervet, amelynek a célja az volt, hogy legyőzzük a Győrt. Ebben a négy hétben minden edzést, és mérkőzést a Győr meccsnek rendeltünk alá – tulajdonképpen a Ferencváros, az MTK és a Diósgyőr ellen is az ETO ellen készültünk. Szerencsére bevált ez az elképzelésünk, így győzelemmel zárhattuk a naptári évet.

Tizenkét fordulót követően a Szent Mihály két győzelemmel a hetedik – osztályozót jelentő – helyen áll a bajnokságban. Hódi szerint csapata többre is képes lett volna, azonban a komoly sérülés hullám megnehezítette a lányok dolgát.

– Úgy érzem, hogy bennünk maradt néhány pont. Kicsit balszerencsések voltunk, mivel egy elég komoly sérüléshullám sújtotta a csapatot. Bízom benne, hogy télen sikerül megerősítenünk a keretünket. Mindenképpen a bennmaradás a célunk, nem szeretnénk izgulni a szezon végén, el akarjuk kerülni az osztályozót – zárta gondolatait Hódi.

JET-SOL Liga Női NB I 12. forduló:
ETO FC Győr – Szent Mihály 2-3 (2-1)
Győr, ETO Stadion, Játékvezető: Sipos Tamás, Révész Csilla, Imrő János
ETO FC Győr: Csontos – Kovács, Fél P., Sárosi, Tillinger (Fleck 57.), Süle, Fél A., Gődér, Dénes D. (Plóner 76.), Bódai, Erdész (Zsédely 90.)
Szent Mihály: Skoric – Harcel, Szil, Papp D. (Vigh 88.), Zimányi Kovács, Sávai, Koprena, Bartalis, Lipták, Pilán, Török
Gól: Fél Alexandra (19.), Erdész Fanni (24.) illetve Szil Tünde (13., 71. 87.)

A bajnokság állása:

(Kiemelt kép: St. Mihály Futball Club)

Előző sztori

Kezdődhet az új makói sportcsarnok építése

Következő sztori

Nyolc és fél évre ítélték Szegeden a fiát meggyilkoló apát