Közélet

Az országos sajtóban is téma volt a SZEVIÉP-vizsgálóbizottság

Az országos sajtóban is téma volt a SZEVIÉP-vizsgálóbizottság

2018. december 5., szerda
Az országos sajtóban is téma volt a SZEVIÉP-vizsgálóbizottság

A TV2 és a HírTV is beszámolt róla, hogy Haág Zalán kedden önkormányzati vizsgálóbizottság felállítását javasolta a SZEVIÉP csődbűntettje miatt.

Baloldali és független delegáltja is lenne a Szeviép-vizsgálóbizottságnak, amit a Fidesz–KDNP kezdeményezett a szegedi közgyűlésben. A KDNP helyi elnöke szerint, amennyiben a szocialista többség megakadályozza a vizsgálóbizottság felállítását, felmerülhet a gyanú, hogy a baloldalnak valóban köze van a milliárdok eltüntetésében. A Szeviép-ügyben ötszáz alvállalkozót nem fizettek ki több milliárd forint értékben.

A Fidesz és a KDNP évek óta eredménytelenül kéri a Szeviép-ügy iratait és szerződéseit az önkormányzattól. A kormánypártok most egy önkormányzati vizsgálóbizottság segítségével tárnák fel az ügy részleteit. A KDNP szegedi elnöke a soron következő, decemberi közgyűlésen egyéni indítványban kéri a bizottság felállítását. „Szeretném kérni a szocialista képviselőket is, hogy járuljanak hozzá, hogy ez a vizsgálóbizottság létrejöjjön. Amennyiben lesöpörnék ezt az előterjesztést a közgyűlés napirendjéről, akkor felmerülne a kérdés, hogy vajon takargatnivalójuk van-e, vajon valóban egy szocialista pénzeltüntetésről, egy szocialistákhoz kötődő csődbűntettről van-e szó. Ezt a látszatot mindenképpen erősítené ez a dolog” – mondta Haág Zalán. A bíróság első fokon 5 év két hónap és 6 év szabadságvesztésre ítélte a Szeviép-cégcsoport három vezetőjét. A Szeviép-ügyben a kormány eddig 2 milliárd forint kártérítést fizetett ki a károsultaknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.