Közélet

A legnagyobb szegedi orvosi rendelő előtt életveszélyes közlekedés

A legnagyobb szegedi orvosi rendelő előtt életveszélyes közlekedés

2018. december 5., szerda
A legnagyobb szegedi orvosi rendelő előtt életveszélyes közlekedés

Az útburkolati jel még hiányzik, a közlekedési lámpa nem működik, csak tábla jelzi a gyalogátkelőt a Tisza Lajos körút és a Szentháromság utca kereszteződésében.

Korábban megírtuk, hogy

több mint három hónapos csúszás után, kétirányúsították a forgalmat a Tisza Lajos körúton.

Igen ám, de a zebrákat még nem festették fel az új aszfaltra, és a lámpákat sem kapcsolták be, ezért a gyalogosok egy része veszélyesnek tartja a jelenlegi állapotokat.

Nincs még zebra a Tisza Lajos körút és a Szentháromság utca kereszteződésében.

- Először is szeretném leszögezni, hogy örülök, hogy végre kezd körvonalazódni a Tisza Lajos körút – kezdte olvasói levelét Korondi Lászlóné Marika. - Ugyanakkor meg kell jegyeznem: jelen formájában rendkívül balesetveszélyes a Szentháromság utca és a Tisza Lajos körút kereszteződése, ugyanis nem festették még fel a zebrát, és sok autós ész nélkül száguldozik – folytatta. - Ma reggel kis híján elütöttek. Nem értem, hogy miért nem festették fel az útburkolati jelet mielőtt átadták volna a forgalomnak az utat. Önöknél szoktam olvasni, hogy csúsznak az átadással, gondolom már nem akarták tovább halogatni, ezért adták át „félkészen” az utat. Nem ártana figyelni az ilyen apróságokra – panaszkodott Marika néni.

Nincs zebra, de mégis van

- A hierarchia szerint: rendőr-lámpa-tábla-útburkolati jel a sorrend. Ezek alapján az említett kereszteződésben van gyalogátkelőhely, hiszen a táblát nem takarták le a munkások – fogalmazott egy neve elhallgatását kérő gépjárművezető oktató.

Mivel a gyalogos átkelőhely táblát nem takarták le, ezért a KRESZ szabályai szerint az autósoknak át kell engedniük a gyalogosokat a kereszteződésben.

Szerettük volna megtudni az önkormányzattól, hogy várhatóan mikorra festik fel az útburkolati jelet az említett kereszteződésben, cikkünk megjelenéséig azonban nem válaszoltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.