Közélet

Újra tiszta lehet a víz Újszegeden és Szőregen

Újra tiszta lehet a víz Újszegeden és Szőregen

2018. november 8., csütörtök
Újra tiszta lehet a víz Újszegeden és Szőregen

A napokban többször adtunk hírt arról, hogy Újszegeden és Szőregen is ihatatlan és undorító az ivóvíz. Most rendkívüli mosatást fog végezni az érintett területeken a Szegedi Vízmű Zrt.

Az utóbbi időben jelentősen megnövekedtek lokálisan a vízminőségi problémák, döntően Újszeged és Szőreg területén. Kerestük ezzel kapcsolatban a Szegedi vízmű Zrt- t, akik közleményben válaszoltak a problémára. „A vízminőségi gondok oka egyrészt a kiépített víztisztítási technológiák sajátosságára vezethető vissza: bizonyos időnként le kell állítani egy-egy ivóvíztisztító telepet. Ilyenkor az egyes telepeken kitermelt és a hálózatba érkező vizek keveredése vaskicsapódást eredményezhet.

A vaskicsapódás zavarossággal, sárga, barna elszíneződéssel jár.

A kicsapódott vas a beépített vízszűrőkben nagyon gyorsan összegyűlik, illetve felhalmozódhat a vízmelegítőkben is, ilyen esetekben szükséges és fontos a belső ivóvíz-hálózati rendszer gyakori, rendszeres karbantartása, tisztítása is.” - írják a közleményben.

A problémák miatt a cég az ivóvízhálózat rendkívüli mosatását végzi Újszeged és Szőreg területén november 14-ig, nappal 09:00 és 15:00 óra között, a városrészekben tapasztalt fogyasztói vízminőségi problémák mérséklése érdekében.

A következő időszakban átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni az Újszegeden és Szőregen élőknek. A munkálatok következtében a víz zavarossá válhat, de az ülepítés után fogyasztásra alkalmas lesz. Felhívják a figyelmet arra is, hogy aki tud, vegyen fel nagyobb mennyiségű vizet a vízhiányra felkészülve.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.