Közélet

Képtelen megbirkózni a szegedi önkormányzat az avarszeméttel

Képtelen megbirkózni a szegedi önkormányzat az avarszeméttel

2018. november 6., kedd
Képtelen megbirkózni a szegedi önkormányzat az avarszeméttel

Úgy tűnik, lehetetlen küldetés Szeged szocialista vezetésének, hogy tisztán tartsa a városunkat. Mint ismert, a SzegedMa olvasója

korábban már jelentkezett egy emaillel

, amelyben azt írta, "nagyon igénytelen", hogy egy merő avarszemét a város. A helyzet azóta sem változott érdemben, sőt, tovább romlott.

“Azt azért lehetett tudni, hogy jön az ősz és a levelek le fognak hullani” – írta olvasónk korábban a SzegedMa-nak, aki úgy kommentálta fotóit, hogy “egy merő avarszemét a város, és ez nagyon igénytelen” – panaszkodott. “Akárhol járok az országban, ilyen sehol nincs, mert más városokban az önkormányzat takarítja a köztereket” – fűzte hozzáakkor olvasónk.
Képtelen megbirkózni a szegedi városvezetés az avarral

Most új képeket kaptunk olvasóntól és a helyzet rosszabb, mint korábban volt. Úgy tűnik, a szocialista városvezetés nem tud már megbirkózni egy ilyen komoly és összetett feladattal, mint az avarszemét-összeszedés és annak elszállítása. Olvasónk képén az is látszik, csak ott tiszta az utcakép, ami nem önkormányzati hatáskör: a Magyar Közút munkatársa kedden délelőtt például felseperte a Magyar Közút előtti területet, és egy kukába összegyűjtötte a lehullott avart. Olvasónktól kaptunk egy további fotót is, ez talán szimbóluma is lehetne a szegedi avarszemétnek: IV. Béla lovasszobra alatti virágágyásból nem látszanak ki a virágok, mert teljesen befedte az avarszemét.
A szárnyas platánmagok is szállnak a szélben Ráadásul a Széchenyi téri platánsor magvai is lehullva szállnak a szélben. Mint az köztudott, a platánnak nagyon apró, finom, vékony "szárnyas" magja van, ahogyan az olvasónk fotóján is látható. "Egyszer a kisfiam véletlenül benyelt egy platánmagot, tizenöt percig köhögött, majdnem megfulladt" írta most olvasónk. "Borzasztó lehet, ha egy asztmás idős ember lélegzik be egy ilyen magot" - írta olvasónk.
A szegedi szálló por oka az, hogy az összetört avart kavarja a szél

A probléma továbbra is az a köztereken lévő avarszeméttel, hogy a száraz faleveleket az autók kerekei fokozatosan összetörik, porítják - ez is látható képeinken -, így azok a levegőbe kerülnek. Ha jön egy eső, akkor pedig tiszta mocsok lesz minden. Majd amikor felszáradnak az utcák, akkor az autók, a forgalom és a szél miatt újra a levegőbe kerül a por.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.