Közélet

Fordulatot ígér Bartók Csaba a szegedi Fidesz élén

Fordulatot ígér Bartók Csaba a szegedi Fidesz élén

2018. november 27., kedd
Fordulatot ígér Bartók Csaba a szegedi Fidesz élén

Sorsdöntőnek tartja Bartók Csaba, a Fidesz szegedi alapszervezetének új elnöke a 2019-es évet. Bartók a Délmagyarnak adott interjút, melyben a városi szervezet terveiről beszélt. Szerinte nincs gazdája a városnak.

"Ha nem lenne munka, és nem lenne olyan állapotban a szegedi Fidesz, mint amilyenben hosszú évek óta, akkor nem kértek volna fel erre a munkára. Köztudott, hogy nem régóta veszek részt aktívan a politikában, de az eddigi időszakot intenzíven éltem meg, sokat dolgoztam polgári gondolkodású emberekért.

Azért vállaltam a városi elnökséget, mert tenni akarok ezért a körért, és ha nem állok a munka élére, akkor nem is illethetem kritikával azt, hogy miként is alakul a polgári oldal jövője Szegeden"

– nyilatkozta Bartók Csaba arról, hogy miért

vállalta el a városi elnöki posztot

. A 2019-es évről úgy fogalmazott, hogy sorsdöntőként tartja számon, hiszen tavasszal az Európai Parlamenti választásokkal gyerekeink és unokáink sorsáról döntünk, így Európa és ezzel együtt Magyarország jövője dől el. Azonban úgy véli, hogy városi szinten újra kell gondolnia a Fidesznek a pozícióját a helyhatósági választásokra készülve.

"Egyértelmű, hogy azon a stratégián, ami eddig volt, változtatni kell, akár a jelöltekről, akár a kampány stílusáról és tartalmáról beszélünk"

– állítja Bartók. "Elemeztük a hibákat, tudjuk, mit kell tennünk" – tette hozzá. Szót ejtett arról is, hogy Szeged lecsúszásban van, már közel sem nevezhető az ország második legjelentősebb városában, példaként pedig a minőségi munkahelyek hiányát említette, hiszen enélkül nem lehet a városban tartani a fiatalokat.

"Olyan érzésem van, hogy nincs gazdája Szegednek.Szép a belváros, mint egy mézeskalácsdísz, de a fejlesztések elmaradtak, s ezt támasztják alá az adóbevételek is. Utána lehet nézni annak is, hogy a regnáló polgármester ugyan hányszor ígérte meg a harmadik hidat, ezért mi a be nem tartott ígéretekkel is szembesíteni szeretnénk az itt élőket"

– mondta Bartók. Egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a szegedi Fidesz polgármester-jelöltje, viszont minél hamarabb szeretnék előterjeszteni az országos vezetésnek, hogy kit szeretnének indítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.