/

Fizikai Nobel-díjas tudós tart előadást a szegedi egyetemen

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gérard Mourou professzor, lézerfizikus, a 2018. évi fizikai Nobel-díj egyik kitüntetettje november 15-én, csütörtökön 11 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében előadást tart. Az előadás az SZTE polgárai számára nyilvános.

Gérard Mourou idén októberben Donna Stricklanddel közösen részesült a legrangosabb tudományos elismerésben, a Nobel-díjban a nagy intenzitású, ultrarövid lézerimpulzusok létrehozásának kidolgozásáért. Az efféle lézereket az iparban és a gyógyászatban is felhasználhatják, segítségükkel ugyanis precíz bevágásokat lehet ejteni és lyukakat fúrni a különböző anyagokon. A lézerfizikus tudományos munkásságát a Szegedi Tudományegyetem polgárai előtt is ismerteti.

Az előadás a Szegedi Tudományegyetem polgárai számára nyilvános, de regisztrációhoz kötött. Kérik, hogy részvételi szándékát a paku.zsofia@rekt.szte.hue-mail címen szíveskedjen jelezni.

Előző sztori

Balesetet okozó sofőrt keresnek a szegedi rendőrök

Következő sztori

A városháza és a bíróság közt áll majd a Szeged Eye – itt vannak a jegyárak