Politika

Elfogultság: Lehet, hogy mégsem lesz ítélet Szeviép ügyben holnap

Elfogultság: Lehet, hogy mégsem lesz ítélet Szeviép ügyben holnap

2018. november 19., hétfő
Elfogultság: Lehet, hogy mégsem lesz ítélet Szeviép ügyben holnap

Mert kizárhatják a Szegedi Járásbíróságot az ügyben, elfogultság, illetve baloldali, politikai összefonódások és ráhatások miatt - állítja a károsultak jogi képviselője.

Botka László, Baranyi Sándor és Pistrui László megtekintenek

Sokan izgatottan készülnek keddre, ugyanis az előzetes információk alapján holnap várhatóan első fokú íélet születik a Szeged emblematikus cégét érintő, 6.5 milliárdos kárt okozó büntetőügyben, ahol elítélhetik és akár rabláncon is elvihetik (a nem jogerős ítélet ellenére) a vádlottakat. A károsultak jogi képviselője azonban azt állítja, előfordulhat, hogy a bíróság nem tud majd ítéletet hirdetni, mert

kizárhatják a Szegedi Járásbíróságot az eljárásból elfogultság miatt.

De miért is van itt elfogultság?

Ezért

, de inkább hallgassa meg ezt két mondatban itt:

Tehát Szabó Bálint szerint

Botka Lászlóig és Ujhelyi Istvánig is érhetnek a Szeviép ügy szálai

, és komoly politikai erők mozdultak meg az ügyben, ezért kérvényezte már korábban a Szegedi Járásbíróság (illetve a bírónő) kizárását az ügyből Szabó. A jogi képviselőtől megtudtuk, ha a holnapi ítélethirdetés előtt helyt adnak a korábbi kizárási indítványnak, és elfogultság miatt kizárják a Járásbíróságot az ügyből, akkor nem lesz ítélet - első fokon sem. Mindezt ezekkel a szavakkal írta le Szabó Bálint:

(Borítóképünkön Botka László polgármester, Pistrui László a Szeviép egyik vezetője, valamint Baranyi Sándor szerepel)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.