Közélet

Bábelőadással segítenek a sérült gyerekeknek Szegeden

Bábelőadással segítenek a sérült gyerekeknek Szegeden

2018. november 29., csütörtök
Bábelőadással segítenek a sérült gyerekeknek Szegeden

A Napos oldal című mesekönyv után most digitális formában jelentette meg az első kötet folytatását aNapos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány. Az Újabb napos mesék történeteiből báb előadásokat is tartanak.

Mind a két kötetben fogyatékkal élő hősök vannak a történetek középpontjában. Az első mesekönyvet Lackfi János író ajánlásával bocsájtották útjára, de dr. Szigeti Jenő, több híres mese írója, továbbá számos tehetséges fogyatékkal élő és gyerek is hozzájárult művével a könyv megszületéséhez. A második kötetben 33 mese jelent meg digitális formában. Ezekből a történetekből báb előadásokat is készítettek, amelyeket a Szegedi Karácsonyi Heteken elő is adnak a közönségnek.

"Az érzékenyítő bábelőadásokra azért van szükség, hogy a fogyatékkal élő gyerekeket befogadják az óvodákban és az iskolákban".

A tapasztalat az, hogy az egészséges gyerekek gond nélkül elfogadják fogyatékkal élő társaikat, az idősebekkel már nehezebb. Most azonban már többször van arra példa, hogy az alapítvány nyugdíjas otthonokban is tart érzékenyítést, és az idősebbek is jobban tudnak alkalmazkodni a fogyatékkal élőkhöz - mondta Takács Kata, az alapítvány elnöke.

Az idei év vége is programokkal teli a Napos Oldalnál, november 30-én és december 6-án a Dóm téren adják elő bábelőadásaikat, a Győző királyfit és a Tamás bácsit, amiben egy vakvezető kutya és gazdája játssza a főszerepet. A bábelőadások előtt terápiás kutyás foglalkozásokat tartanak, kerekes székes akadályversenyt, és vakjátékokat is játszanak majd. December 8-án az Agórában Segélykoncertet rendeznek, a Karácsonyi ünnepségüket pedig december 17-én tartják a Megálló Közösségi Házban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.