Egyetem

Együttműködik az egyetem és az MKB Bank

Együttműködik az egyetem és az MKB Bank

2018. szeptember 5., szerda
Együttműködik az egyetem és az MKB Bank

Kedvezményes számlavezetési csomagot és egyéb banki konstrukciókat vehetnek igénybe a Szegedi Tudományegyetem munkavállalói annak az együttműködési megállapodásnak köszönhetően, amelyet szeptember 4-én írt alá az SZTE vezetése és az MKB Bank Zrt. képviselői.

– Kormányzati akarat, hogy az egyetem ne csak a térség oktató-, kutató- és gyógyítóközpontja legyen, de gazdasági ereje is – mutatott rá dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja, aki hozzátette: a piaci kapcsolatokat erősíteni kell, ehhez egy lépés az MKB Bank Zrt-vel kötött együttműködési megállapodás. Ennek révén az SZTE munkavállalói kedvezménye számlavezetési csomagot vehetnek igénybe. A lakossági együttműködés azonban távolra tud mutatni, és további együttműködési lehetőségekhez nyithatja meg az utat, hiszen az SZTE vállalkozó egyetem is, amely manapság is több spin-off céget indít el, így ezeken a területeken is van tere az együttműködésnek. Dr. Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója elmondta: a pénzintézet Magyarországon, magyar menedzsmenttel működő bank, amelynek fontos az ország gazdasági helyzete is. A mostani megállapodás egy lakossági termékről szól, ennek aláírását az első lépésnek tekintik, amely lehetőséget nyújt arra, hogy minél gyümölcsözőbb kapcsolatot alakítsanak ki az egyetemmel és az SZTE körül mozgó vállalkozásokkal. Az együttműködési megállapodást Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja, Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora, Dr. Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója és Dr. Csapó András, az MKB Bank zrt. vezérigazgató helyettese írta alá.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.