Közélet

Kormányzati segítséggel készül el a szegedi vízibenzinkút a Partfürdőn

Kormányzati segítséggel készül el a szegedi vízibenzinkút a Partfürdőn

2018. augusztus 30., csütörtök
Kormányzati segítséggel készül el a szegedi vízibenzinkút a Partfürdőn

Horgászni, hajót tankolni és pihenni is lehet majd a Partfürdő új úszóműjénél, ami 2019. szeptember 30-ra készül el. De mi az a sólyapálya???

Háromszázmillió forintnyi TOP-s pályázati forrást nyert a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont, ebből a pénzből készülhet el közel egy hónap múlva a vízibenzinkút Partfürdőn. Sok minden lesz benne, egyebek mellett egy sólyapálya is.

„A sólyapálya az a „betonteknő”, ahol a vízbe eresztik a kocsi utánfutójáról a (motor)csónakot”

– tájékoztatott Jávorszky Iván, a cég igazgatója.

Gondoltak a pecásokra is, ugyanis a 300 méter hosszú partszakaszon lehet majd horgászni is. Az egy hónap múlva megépülő víziműhöz "úszóműves kikötőállás" is épül, ahol negyvennyolc kishajó köthet ki, de ezt később 72-re bővítik majd - az ígéretek szerint. A kikötőben lesz akadálymentes WC, két gyermekjátszótér, két strandfocipálya és két strandröplabdapálya is. Mindezeket egy 250 méteres sétányon lehet majd megközelíteni.

A szegediek szerint inkább medencéket kellene felújítani vízibenzinkút helyett

Ahogy arról korábban írtunk, az üdülőtulajdonosok szerint

nem éri meg fizetni a bérleti díjat

, ugyanis "semmit nem kapnak a pénzükért", és még kosz és hangoskodás is van a Partfürdőn - panaszkodnak. Szerintük inkább a medencéket kellene felújítani elsősorban. Jávorszky viszont azt mondja, odafigyelnek az üdülősökre.

Biztosítjuk a recepciót, a biztonsági őrt, a Partfürdő területén a fűnyírást, a gallyazást, az árvízi hordalék elszállítását, a hulladékgyűjtő edények elszállítását, a játszótér, a fitneszpálya és a sportpályák, továbbá a medencék használatát. Továbbá SZIN-belépőket is kaptak az üdülők tulajdonosai– reagált a bérlők panaszára az igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.