Közélet

A legtöbb nyári tábor szinte teljesen megtelt

A legtöbb nyári tábor szinte teljesen megtelt

2018. augusztus 1., szerda
A legtöbb nyári tábor szinte teljesen megtelt

Az ingyenes önkormányzati tábor mellett rengeteg egyéb is található a városban, amik közül szinte mindegyiket teljes kihasználtság mellett tartják meg. Jó példa erre a sándorfalvi főzőtábor is, ami a meghirdetése után szinte azonnal betelt.

Egy, a nyári táborokról szóló

korábbi cikkünkben

említettük, hogy sok szülőnek gondot okoz a nyári táboroztatás, melyen az önkormányzatok segítenek az ingyenes táboraikkal. Az ismertebb táborok ezzel szemben nagyon hamar betelnek. Az összes gyermekeknek szóló nyári tábort még felsorolni is sok. A gyerektábor kereső adatai szerint a városunkban összesen 20 ilyen foglalkozást szerveztek. A népszerűségükről árulkodik, hogy például az úszással foglalkozó Buborékok Nyári Tábor, amit augusztus 6-án indítanak, már nem fogad jelentkezőket, mert elérték a maximális létszámukat. Hasonló létszámmal büszkélkedhet a Petőfi-telepen lévő Művelődési Házba augusztus 6. és 10. közé szervezett zumbatábor is. Ugyanúgy, ahogy a sándorfalvi főzőtábort is, 15 főre tervezték és már csak 3 hely maradt náluk. A tábor szervezője a számaik alapján úgy véli, hogy ők is népszerűnek nevezhetők, amihez még hozzátette, hogy a hozzájuk jelentkezők fele olyan gyermek, akik korábban az iskolájuk programjain még nem jártak. A zumba mellett még harcművészetet is tanulhatnak a gyerekek. A Szegedi Wu De Harcművészeti Iskola 6 és 11 év közötti gyermekek számára szervez harcművészeti tábort, augusztus 6-án és 7-én. Bár a tábort a Facebookon is meglehet találni, de már az esemény nevében is szerepel, hogy beteltek. A tábor szervezője ehhez még azt is hozzátette, hogy már idén jelezték nekik, hogy szeretnék, ha jövőre több turnust is indítanának, mert a szülőknek és a gyerekek számára is érdekes a tábor.

A Játékdzsungelbe még most is lehet jelentkezni

A legtöbb tábort, illetve a legkülönfélébbeket a Játékdzsungel Játszóház és Gyermekmegőrzőben lehet találni. Fotós, kézműves, gokartos, szuperhősös, de még Star Wars rajongóknak szóló tábort is indítottak az idén. A legnépszerűbb foglalkozásuk a gokartos és a szuperhősös volt, de összességében a foglalkozásaik csak félig teltek meg. A szervezők ennek okát abban látják, hogy Szegeden rendkívül nagy a választék, és mivel ők csak idén tértek vissza a piacra, így nem túl sokan ismerték őket.

A gyerekek mellett a felnőttek sem maradnak tábor nélkül

Nincs korhatár az MMA táborban, még 74 évesen is lehet űzni a sportot. Fotó: Szegedi Küzdősport Klub

Idén augusztus 4-e és 9-e között szerveznek Szegedre MMA edzőtábort, ahol többféle harcművészettel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Náluk még bőven akad hely, mert a szervezők szerint hozzájuk akár csak egy-két napra is ellátogatnak az emberek, így az érdeklődők száma naponta változik. Összesen 150 fő tud részt venni a programon, és az eddigi legnagyobb napi létszám közel 70 ember volt. Ebbe a táborba már tíz éves kortól várják a jelentkezőket, de a táborozók többsége inkább 20 és 30 év közötti, haladó harcművésznek nevezhető. Felső korhatárt a jelentkezőknek nem szabtak meg, amihez azt is hozzáfűzték, hogy idén egy 74 éves táborozójuk is lesz. Az edzőtábor különlegessége, hogy olimpikon és világbajnok edzőkkel is lehet találkozni és a harcművészeteket gyakorolni, de az is bátran ellátogathat a táborba, aki kezdő vagy fiatal, mert számukra is tudnak edzéseket tartani. A táborról bővebb információkkal a szervezők tudnak szolgálni, akiket az MMA Edzőtábor 2018 elnevezésű Facebook oldalon keresztül lehet elérni. Borítókép: Játékdzsungel Játszóház és Gyermekmegőrző

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.