Közélet

Főzőtábort szerveznek a sándorfalvi gyerekeknek

Főzőtábort szerveznek a sándorfalvi gyerekeknek

2018. július 31., kedd
Főzőtábort szerveznek a sándorfalvi gyerekeknek

Augusztusban 4 napon keresztül lesz arra lehetősége a sándorfalvi gyerekeknek, hogy játékos módon tanuljanak konyhaművészetet. Ám a tábor jellemzőiből adódóan a szülőknek nem árt iparkodniuk gyermekük beíratásával, mert csak 15 főt tudnak maximum táboroztatni.

Simicz Henriett, a GastroMini Gyermek Főzőiskola alapítója elmondta, hogy a táborokat idén kezdték csak el a szervezni. Az augusztus 21-től induló táboruk viszont már a negyedik lesz, ugyanis a foglalkozások nagyon népszerűek a gyermekek és a szülők körében is. Henriett a tábort úgy írta le, mint egy vándor, oktató program, amit minden helyszínen az önkormányzatokkal, vagy a helyi művelődési házakkal közösen szerveznek meg. Ez utóbbiak adják a helyszínt, míg a főzőiskola adja az embereket és foglalkozik a tábor szervezésével kapcsolatos minden egyéb teendővel. A táborsorozat nem csupán Sándorfalvára korlátozódik. Még Tiszaszigetre is szerveznek, de a Szeged melletti településen a jövőhéten is indítanak egyet, ami viszont már betelt.

Fotó: GastroMini Gyermek Főzőiskola

A táborokat minimum 12 fő részvételétől indítják, de 15 főnél már be is telik egy táboruk. A kis létszám miatt viszont családias hangulatban, és kellemes környezetben tölthetik el a gyermekek az idejüket. Mivel egészen kisgyerekek is részt vehetnek a táborban, így ez egy fontos szempontnak mondható. Henriették 3 éves kortól 13 éves korig várják a kicsiket a táborba. A program különlegessége, hogy a táborban résztvevő gyermekek különböző gasztro-foglalkozásokon vesznek részt.

„A gyerekekkel közösen különböző ételeket készítünk, amik természetesen értékesítésre nem kerülnek. A gyerekek egy oktatás keretében megtanulják elkészíteni az ételeket, amiket a helyszínen el is fogyaszthatnak.”

Ennél azonban még többet is ad a tábor. Nem csupán a sütés főzést sajátíthatják el a kicsik. A fűszerekkel való ismerkedés mellett még illemtant is tanulnak a gyerekek.

„Most mialatt mi beszélgetünk például éppen a terítés zajlik.”

– említette példaként az illemtannal kapcsolatban Henriett. A tábor szervezőjének meglátása szerint a szülőknek is lenne arra igénye, hogy gyermekeikkel együtt forgolódjanak a konyhában, de arra sajnos se idejük és energiájuk nincs. Leginkább a tábor sikerességét Henriett ebben látja, amit egyszerre gondol sajnálatosnak is, és egy olyan tényezőnek a társadalmunkban, amin ő változtatni szeretne. A főzőiskola a táborszervezés mellett egyéb programokat is tart, melyekről az

iskola Facebook oldalán

lehet tájékozódni. Borítókép: GastroMini Gyermek Főzőiskola

Vágólapra másolva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.