/

Több mint 326 ezren használták a hétvégén a megyei határátkelőket

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint 326 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik csaknem 97 ezer járművel lépték át az országhatárt. A várakozási idő Röszkén kilépő irányban rövid időszakokra elérte a három órát is, de átlagosan két órás sor volt az autópálya-határátkelőhelyen – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Röszkén a hétvégén a kilépők száma meghaladta a 116 ezret, az országba belépők csaknem 55 ezren voltak. Csanádpalotán kilépő irányban több mint 55 ezren vették igénybe a határátkelőhelyet, Romániából Magyarország felé több mint 41 ezer utast regisztráltak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette.

A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legkritikusabb időszak kilépő irányban július második fele, amikor hétvégente jelentős torlódás alakulhat ki az átkelőhelyeken. Azt követően mindkét irányban megnövekedett forgalom várható, majd augusztus utolsó két hetében már a belépő forgalom lesz erősebb.

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Ezt az utóbbi években Csanádpalota is megközelítette.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Szintén használható a Röszke Közúti Határátkelőhely, amely 2018. július 31-ig hosszított nyitvatartással, reggel 7 és este 10 óra között várja az utazókat. Akik Romániába szeretnének menni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket! Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!

Előző sztori

Tizennégy kiló heroint találtak a Liszt Ferenc repülőtéren

Következő sztori

Egy indiai migráns is lebukott Röszkénél

Legutóbbi hasonló cikkek