Sport

Algyőre kényszerül az FK Szeged

Algyőre kényszerül az FK Szeged

2018. július 30., hétfő
Algyőre kényszerül az FK Szeged

A diszkoszvetősöknek az Etelka sori uszodaépítés megkezdésekor költözniük kell a Felső Tisza-partról.

Havas Péter, az FK 1899 Szeged elnöke a

délmagyar.hu-nak elmondta

, amíg az uszoda beruházás nem kezdődik el az Etelka soron, addig biztosított a helyük, azonban az építkezés megkezdésével menniük kell. Egyelőre nem tudni, hogy ez pontosan mikor lesz, de az biztos, hogyha költözniük kell, akkor az edzéseket az újszegedi Kisstadionban tarthatják meg, míg a hazai meccseiket az algyői pályán rendezik meg a kék-feketék. Ameddig azonban nem kezdik el építeni az uszodát, addig továbbra is a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján, péntek 19 órától játszaná hazai meccseit a gárda.

„Olyan mintha a szívünkből kivágnának egy darabot”

„Ha a költözés csak ideiglenes, akkor talán nem jelent akkora problémát, de ha soha többet nem játszhatunk az Etelka sori sporttelepen, az olyan, mintha a szívünkből kivágnának egy darabot.

Itt nőttünk fel, rengeteg közös élmény, és emlék köt ide minket, ez az igazi otthonunk. Ha többet nem játszhatnánk itt, akkor gyakorlatilag elveszítenénk az igazi hazai pályánkat.

Hozzáteszem: nagyon szimpatikus az Algyő részéről, hogy befogadnak minket a kiváló állapotban levő sporttelepükre. Sajnos a mi műfüves pályánk minősége évek óta csak romlik, régóta rá férne már egy felújítás” – osztotta meg velünk gondolatait Huzrik Gábor, az FK Szeged egyik szurkolója.

Klublegenda vette át a stafétabotot

A következő szezonban Dóra János lesz az FK 1899 Szeged vezetőedzője. A 41 éves támadó 9 éve erősíti már a kék-feketéket, és az elmúlt szezonban is fontos gólokkal segítette csapatát a bennmaradáshoz, jövőre azonban már a pálya mellől vezeti a diszkoszvetősöket. „Nem igazán szeretnék már játszani, de nem jelentem ki, hogy nem fogok már pályára lépni a következő idényben. 5 évvel ezelőtt már volt egy búcsúmeccsem, ami eléggé elhamarkodott volt, hiszen fél évre rá visszatértem.

Van még motivációm, ugyanis eddig 147 gólt szereztem az FK 1899 Szeged színeiben, és mégiscsak szebb lenne, ha 150 találattal tudnék visszavonulni, ezért elképzelhetőnek tartom, hogy 1-2 meccsen pályára fogok még lépni, de nem akarok stabil taggá válni."

– szögezte le. Az újdonsült vezetőedző bizakodva várja a következő idényt, hiszen jó közösséggel dolgozhat.

Dóra János eddig csapatkapitány volt, most már vezetőedző lesz. (Fotó: Gémes Sándor)

„A megyei fociban nincsenek nagy csodák – az a csapat nyer, amelyik jobban odateszi magát. Nincsenek akkora különbségek a csapatok közt, vannak ugyan magasabb költségvetéssel dolgozó klubok, de mi nem azok közé tartozunk. Majd meglátjuk, hogy milyen lesz a következő szezonunk, én bízok a srácokban, a mostani idény végére már összeállt a társaság, úgyhogy ez egy jó alap lehet a jövőre nézve.” – fejtette ki álláspontját.

Távozók és visszatérők

Az érkezők valamint a távozók oldalán is egyaránt három név szerepel. Gonda Attila, valamint Makai Árpád Algyőről szerződik a kék-feketékhez. Utóbbi számára nem ismeretlen a közeg, ugyanis Makai 2013 és 2015 között 58 meccsen erősítette a diszkoszvetősöket. Szintén ismerős lehet a szurkolóknak Benkő Jakab, aki egy év után tér vissza a SZEOL-tól. Zsilák Tamás és testvére - Martin - azonban a következő idénytől már a frissen feljutott Röszke sikereiért küzd majd, és Dóra János ugyancsak nem számíthat Urbán Nikolaszra sem, aki a ST. Mihály csapatához igazolt.

Makai Árpád 3 év után visszatér a szurkolók csapatához.

Az FK 1899 Szeged, az újonc Makó II otthonában kezdi meg az új idényt augusztus 18-án.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.