Közélet

Szemétdomb árnyékában napoznak a Laposon

Szemétdomb árnyékában napoznak a Laposon

2018. június 19., kedd
Szemétdomb árnyékában napoznak a Laposon

Nem csak a rakparton, a túloldalon, a Laposon is gondot okoz a szemét- a napozókat láthatóan nem zavarja.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Huszár Mátyás rakparton rendszeresen összegyűlő szemetet megunva

egy szegedi hölgy kezdte el takarítani

- példát mutatva ezzel a városlakóknak és felhívva a figyelmet a takarítás megoldatlan problémájára. Úgy tűnik nem csak a szegedi oldalon okoz gondot a szemét, a túloldalon, a Laposon is kupacban áll a szemét. A hétvégén is sokan választották napfürdőzni a Belvárosi híd lába melletti partszakaszt.

Látszólag senkit nem zavart a fürdeni tilos tábla köré rakott bűzölgő szemétkupacot.

"Ez nem volt mindig így, az utóbbi években vált elhanyagolttá a terület. a nyolcvanas évek óta járok ide, volt itt büfé is, meg fürdeni is lehetett egy időben, most meg lejutni is nehézkes olykor. Kár érte, mert ez is egy tradicionális hely a városban"- foglalta össze a Lapos történetét Magdolna

Hogy miért nem a közeli Partfürdőt választják, ami szintén ingyenes és még kijelölt fürdőhely is akad, arra csak annyit mondtak a napozók: ezt szokták meg, ide járnak. A terület bérlője az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK), de jelenleg inkább gazdátlannak tűnik a Lapos. Kérdéseinket elküldtük nekik, ahogy megkaptuk a választ, frissítjük a cikket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.