Közélet

Nyár végéig zárva a Tisza Lajos körút a Dugonics tértől a Boldogasszonyig

Nyár végéig zárva a Tisza Lajos körút a Dugonics tértől a Boldogasszonyig

2018. június 18., hétfő
Nyár végéig zárva a Tisza Lajos körút a Dugonics tértől a Boldogasszonyig

Az Európai Unió pénzéből épülnek Szegeden utak. A Tisza Lajos körút Dugonics tér és Boldogasszony sugárút közti szakaszát 640 milliós forintból újítják fel. Garantált a dugó nyár végéig.

Nem lehet behajtani a Dugonics térről a Tisza Lajos körútra, egészen a kiskörút Boldogasszony sugárúti szakaszáig a nyáron. A felújítás idejére két jelzőlámpás csomópontban is csak irányonként 1-1 sávot használhatnak az arra közlekedők. Mint a város

több pontján

(Felső-Tiszapart, Berlini körút, Csongrádi sugárút), itt is 100 százalékig uniós forrásból végzik el a beruházást.

A felújítás áldozatául esik a Honvéd téri taxidroszt is, itt zöldterületet fognak kialakítani – a beruházás során 24 fát ültetnek, azonban tizenkettőt ki kell vágni a japánakácsorból. Augusztustól valószínűleg a Jókai utcába sem lehet behajtani a munkálatok második szakasza miatt. Ezzel egy időben valószínűleg a Vitéz utca Petőfi-Boldogasszony közti szakaszát egyirányúsítják, és a kerékpáros forgalmat is terelik.

Két megálló ideiglenesen megszűnik a munkálatok idejére: a Honvéd téri és a Dugonics téri a Tisza Lajoson, a Honvéd téren pedig a 36-os végállomása kerül át a Bódogh János utcába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.