Közélet

Titkolja a rendőrség, hogy miért váltották le a szegedi rendőrkapitányt!

Titkolja a rendőrség, hogy miért váltották le a szegedi rendőrkapitányt!

2018. június 29., péntek
Titkolja a rendőrség, hogy miért váltották le a szegedi rendőrkapitányt!

A rendőrség megerősítette az információinkat, de mást nem árultak el. Az új szegedi kapitány Hódmezővásárhelyről érkezik július 1-től:Harkai István ezredes lesz az.

Napok óta üldözzük a szegedi rendőrséget, hogy végre nyilatkozzanak egy témában.

EBBEN itt

. Egyelőre néma csönd van odaát, de vélhetően az áll a bénaság mögött, hogy most kiderült,

leváltják július egytől a szegedi rendőrkapitányt:Zélity Lászlót

- tudta meg a SzegedMa. Zélity helyére, júlis 1-től, az eddigi vásárhelyi kapitányt, Harkai István ezredest nevezte ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitány. Próbálunk hivatalosan is információt szerezni arról, hogy mi állhat a menesztés hátterében, de talán az, hogy a napokban kiderítettük:

Szeged nem áll olyan jól közbiztonsági szempontból,

ugyanis

jelentősen romlott a helyi rendőrség "nyomozati sikeressége"

. Mint ahogy megírtuk: 3584 bűncselekményt regisztráltak a rendőrök tavaly Szegeden. A statisztika szerint majdnem 18%-al csökkent összességében a szegedi rendőrök “nyomozási eredményessége” a korábbi időszakhoz képest, ezért most valamivel kevesebb, mint minden második ügyet tudták csak felderíteni (43,6% a sikerességi mutató).

UPDATE: A rendőrség megerősítette a hírt, de nem indokol

Hiába kértünk információt arról, hogy mi az oka az eddigi kapitány menesztésének, sem a megyei főkapitányság, sem az ORFK nem adott választ. Ehelyett egy közleményt küldtek, amiben csak annyit szerepel, mint amit már megírtunk. Ám az, hogy miért volt szükség Zélity menesztésére, leváltására,

azt nem írták bele

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.