Krimi

Minden második szegedi bűncselekmény elkövetője megússza

Minden második szegedi bűncselekmény elkövetője megússza

2018. június 15., péntek
Minden második szegedi bűncselekmény elkövetője megússza

3584 bűncselekményről tudtak a rendőrök 2017-ben. Rengeteg a lopás Szegeden, de szeretnek "randalírozni" is a városban.

Nem könnyen tudtuk megszerezni a szegedi rendőrség bűncselekményekről vezetett statisztikáját. Először azt mondták, hogy ilyet nem vezetnek külön, csak megyei szinten; majd végül kiderült, mégis csak vannak helyi adatok. Azokban mélyedtünk el.

Sokat lopnak Szegeden

3584 bűncselekményt regisztráltak a rendőrök tavaly Szegeden. A statisztika szerint majdnem 18%-al csökkent összességében a szegedi rendőrök "nyomozási eredményessége" a korábbi időszakhoz képest, ezért most valamivel kevesebb, mint minden második ügyet tudták csak felderíteni (43,6% a sikerességi mutató). Messze a legmagasabb a lopások száma: 1441 esetet regisztráltak egyetlen év alatt. Ebből sok a lakásbetörés: 130 esetben rámolták ki a szegediek lakásait.Ezeknek az ügyeknek viszont csak a negyedét tudta felderíteni a rendőrség - saját statisztikájuk szerint. Tehát közel ezer lopás megoldatlan maradt.

Rendszeresek az utcai balhék - volt halálos verekedés is

Húsz rablás is történt Szegeden tavaly, és minden második napra jutott némi utcai balhé is, összesen 179 garázdaságot regisztráltak a városi rendőrök, és ezek háromnegyedénél az elkövetőket is megtalálták. Nem volt ekkora szerencséjük a rongálások esetében, itt 155 ügyben indult eljárás, de csak alig 19%-át tudták "kinyomozni". Verekedni is szeretnek Szegeden, tavaly 125 testi sértésről tudtak a rendőrök, amiből 57 volt súlyos, 1 pedig halálos!

Kevés a drogdíler?

Autókból is szeretnek lopni (23) a városban, de érdekes, hogy autót lopni viszont már nem annyira, ez utóbbi csak hétszer fordult elő. Ennél szomorúbb adat, hogy az autólopásoknál csak 12,5%-ban kapták el az elkövetőket, míg a kocsi feltörtéseket csak8,3%-ban derítették fel. A többi eset elkövetőjét nem sikerült elkapnia a rendőrségnek. Ha jól olvassuk a rendőrség satitsztikáját, akkor tavaly mindössze 6 drogdealert kaptak el.

Három embercsempész is bebukott

Bár a tavalyi év slágertémája volt az embercsempészés, naponta jelentek meg hírek arról, hogy hol, hány "migráns" akart bejutni Magyarországra, a szegedi statisztika szerint mindössze 3 embercsempészt füleltek le.

A CSMRFK legfrissebb adatai szerint 1777 bűncselekmény történt a megyében tavaly. Hat emberölés volt és 357 testi sértés, ez utóbbi szám szinte megegyezik a 2016-os adatokkal. Pontosan ugyanannyi autót loptak el 2017-ben is, mint előtte. Nem volt jó évük a drodílereknek sem, belőlük 22-őt kaptak el. Csongrádban szeretnek autókat lopni, ebben semmi változás nincs 2016-hoz képest, amikor szintén nagyon szerettek feltörni és/vagy elkötni verdákat.

(Borítóképünk illusztráció!)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.