Hazatért az egykori Szeviép-vezér a Dlusztus-ügy miatt?

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baranyi Sándor újra Szegeden van – sajtóhírek szerint. Dlusztus előzetes letartóztatása miatt jött vissza?

A Csongrád Megyei Főügyészség nem erősítette meg, de a Magyar Hírlap információi szerint részletes feltáró vallomást tett a mórahalmi Mini Hungary Park ügyében indult büntetőeljárásban mindkét előzetes letartóztatásba helyezett személy, Dlusztus Imre, a félmilliárd forintos pályázatot elnyerő Bornemzet Kft. ügyvezetője, valamint a kivitelező cég ügyvezetője. Ám a lap szerint beszélt és vallomást tett az a műszaki ellenőr is, akivel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

A Hírlap úgy tudja,

Szegeden ismét felbukkant Baranyi Sándor, az egyik csődbűncselekménnyel vádolt Szeviép-vezér, aki eddig tartósan Németországban tartózkodott.

A mórahalmi makettpark ügyéhez – amelyben félmilliárd forintot meghaladó költségvetési csalással gyanúsítanak három személyt – a Szeviép egyik leányvállalata, a MITT Befektetésszervezési Kft. úgy kapcsólódik, hogy az említett Baranyi Sándor résztulajdonában álló cég volt az európai uniós és magyar költségvetési forrásból megvalósuló projekt menedzsere.

Ujhelyi Istvánig is elérnek a szálak?

A Mini Hungary Park ötletét még a Bajnai-kormány idején, 2009-ben fogadta el a Dél-alföldi Fejlesztési Ügynökség – emlékeztet a lap. Az akkori kiírás szerint nyolcvanöt százalékos támogatást kérhetett a pályázó, és Dlusztus Imrének, a Délmagyarország egykori főszerkesztőjének a cége a hatszázötvenmilliós projekthez ötszázötvenmilliós támogatást kapott.

A vállalat felügyelőbizottságának tagja,

Kőmíves Benedek, Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő bizalmi embere egyúttal a pályázatról döntő ügynökség vezető tisztségviselője volt.

A feltáró vallomásokat tevő gyanúsítottak által elmondottak alapján a korrupciós ügyben újabb gyanúsítások várhatók.

Előző sztori

Elektromos vezetéket szakított le egy kidőlő nyárfa Szegeden

Következő sztori

Nyári színházi és zenei sorozat indul a szegedi városháza udvarán

Legutóbbi hasonló cikkek