Bartók Csaba: Trianon a magyar történelem legnagyobb tragédiája

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bartók Csaba, a Fidesz szegedi szervezetének alelnöke, a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott beszédet a szegedi Árpád Téren. Beszédében megemlékezett Trianonról és elmondta, hogy a magyar történelem egy keserű része ez.

Fotó: Nikolényi Gábor

A rövid megemlékezésen Bartók Csaba felidézte, hogy a Trianoni békeszerződésnek köszönhetően Magyarország mekkora területektől esett el és hány ember nem számított onnantól magyarországi lakosnak.

Fájdalmas és keserű emlék ez minden őszinte érzésű magyarnak, de ő a jövőbe vetett hittel, előre szeretne tekinteni.

„Trianon a magyar történelem legnagyobb tragédiája.”

– hangsúlyozta a politikus. Hozzátette, hogy mi magyarok inkább a jelenben élünk, a múlttal nem törődünk, a jövővel pedig nem foglalkozunk.

Emiatt is tartja fontosnak az ilyen megemlékezéseket és azt a szemléletet miszerint igenis a jövőbe vetett hittel és reménnyel kell előre gondolkoznunk.

„Csak egy hitben erős nemzet tud alkotni és gyarapodni.”

– mondta a Fideszes politikus, a fentebb is említett gondolatait megerősítve.

Beszéde végén még az országzászlót tartó díszoszlopon szereplő szavakat, a Magyar hiszekegyet szavalta el. A megemlékezest a magyar és a székely himnusz közös eléneklése zárta.

Előző sztori

Szijjártó: nem irányítani kell a migrációt, hanem megállítani

Következő sztori

Iráni és afgán migránsokat kapcsoltak le a megyében

Legutóbbi hasonló cikkek