Közélet

Bartók Csaba: Trianon a magyar történelem legnagyobb tragédiája

Bartók Csaba: Trianon a magyar történelem legnagyobb tragédiája

2018. június 4., hétfő
Bartók Csaba: Trianon a magyar történelem legnagyobb tragédiája

Bartók Csaba, a Fidesz szegedi szervezetének alelnöke, a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott beszédet a szegedi Árpád Téren. Beszédében megemlékezett Trianonról és elmondta, hogy a magyar történelem egy keserű része ez.

Fotó: Nikolényi Gábor

A rövid megemlékezésen Bartók Csaba felidézte, hogy a Trianoni békeszerződésnek köszönhetően Magyarország mekkora területektől esett el és hány ember nem számított onnantól magyarországi lakosnak. Fájdalmas és keserű emlék ez minden őszinte érzésű magyarnak, de ő a jövőbe vetett hittel, előre szeretne tekinteni.

„Trianon a magyar történelem legnagyobb tragédiája.”

– hangsúlyozta a politikus. Hozzátette, hogy mi magyarok inkább a jelenben élünk, a múlttal nem törődünk, a jövővel pedig nem foglalkozunk. Emiatt is tartja fontosnak az ilyen megemlékezéseket és azt a szemléletet miszerint igenis a jövőbe vetett hittel és reménnyel kell előre gondolkoznunk.

„Csak egy hitben erős nemzet tud alkotni és gyarapodni.”

– mondta a Fideszes politikus, a fentebb is említett gondolatait megerősítve. Beszéde végén még az országzászlót tartó díszoszlopon szereplő szavakat, a Magyar hiszekegyet szavalta el. A megemlékezest a magyar és a székely himnusz közös eléneklése zárta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.