Közélet

Az erdőgazdálkodásra mutogat az önkormányzat a hajléktalanügyben

Az erdőgazdálkodásra mutogat az önkormányzat a hajléktalanügyben

2018. június 26., kedd
Az erdőgazdálkodásra mutogat az önkormányzat a hajléktalanügyben

A Szeged szégyenfoltjaival foglalkozó cikksorozatunk múlt heti részében a körtöltés oldalában levő erdőt és a benne levő hajléktalantanyákat vettük górcső alá. Szénási Róbert, Petőfitelep szocialista képviselője egy hete azt nyilatkozta, hogy napokon belül megoldódik a kérdés, ám a helyzet továbbra is változatlan.

A Felső Tisza-parti stadion magasságában, a körtöltés oldalában elterülő erdő szélén továbbra is áll a hajléktalantanya. Az a fedél nélküli ember, aki életvitelszerűen él az összetákolt bungalójában nem akart nyilatkozni nekünk, pedig szívesen megkérdeztük volna tőle, hogy

valóban kapott-e pénzt, amiből albérletbe vonulhatna.

Ha a hajléktalant nem is, de Szénási Róbertet, Petőfitelep szocialista képviselőjét ismételten sikerült megszólaltatnunk az ügy kapcsán. A korábbiakhoz képest már pontos időpontot is mondott, hogy meddig kell még eltűrni a környék lakóinak a hajléktalanokat.

Továbbra is áll a hajléktalantanya az erdőben. (Fotó: Kovács Ferenc)

„A hajléktalanok azt állították, hogy június elejére kapnak valamiféle segélyt, amiből albérletbe vonulhatnak majd, és miután kiköltöznek az erdőből a szemetet összeszedik maguk után. Ez nem történt meg, úgyhogy jelenleg az Állami Erdőgazdálkodásnál pattog labda, ugyanis jogilag nekik kell megoldani a problémát.

Július elseje a határidő, addigra fel kell számolniuk a hajléktalantanyát.

Sajnos elég lassan mozdulnak meg a szálak, de alapvetően pozitívan állnak a kérdéshez. Ha ők nem oldják meg a problémát, akkor hivatalból mi fogunk intézkedni.” – jelentette ki Szénási. Múlt heti cikkünkön felbuzdulva, olvasóink küldtek néhány fényképet az erdő különböző pontjairól, ahol szintén életvitel szerűen tartózkodnak a hajléktalanok.

Aladdin az erdőben felejtette a csodaszőnyegét.
Szeméthegyek az erdőben.

Július elsején ismételten megkérdezzük Szénási képviselőtől, hogy milyen ütemben halad a felszámolás.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.