Sport

Pastor: Csak úgy leszünk bajnokok, ha győzelemre játszunk Veszprémben!

Pastor: Csak úgy leszünk bajnokok, ha győzelemre játszunk Veszprémben!

2018. május 19., szombat
Pastor: Csak úgy leszünk bajnokok, ha győzelemre játszunk Veszprémben!

Holnap minden eldől, legalábbis ami a férfi kézilabda magyar bajnokságot illeti. Eddig csak játékosokat kérdeztünk mindkét oldalról, a sorsdöntő összecsapás kapcsán, most viszont a MOL-Pick Szeged trénerét, Juan Carlos Pastort faggattuk a visszavágó előtt.

- Megkerülhetetlen a kérdés, elég lesz a négy gólos előny?

- Egészen a hajráig nem szabad az eredményjelzőt figyelnünk, csak is úgy tudjuk megnyerni a bajnokságot, ha győzelemre játszunk Veszprémben is, máskülönben nem is érdemes pályára lépnünk. Sokan elkövették már azt a hibát, hogy elbízták magukat az előnyük tudatában és a végén meg nagyot koppantak, nem szeretnénk ebbe a hibába esni.

- Sok találat született az első összecsapáson, elképzelhető, hogy az idegenben lőtt több gól fogja eldönteni a bajnoki cím sorsát?

- Nagyon nehéz megmondani, hogy hány gól fog születni Veszprémben, ez attól is függ, hogy milyen ritmus lesz a meccsen és, hogy a kapusok milyen formában védenek. Nem szabad úgy gondolkodni, hogy elég a négy gólos előnyünk. A legfontosabb, hogy jobban kell játszanunk, mint azt tettük a döntő első felvonásán, mert az a játék kevés lesz, ahhoz hogy megszerezzük a bajnoki címet.

- Egy magabiztos Veszprém elleni győzelem után sem maradéktalanul elégedett a csapatával. Van olyan, amikor Juan Carlos Pastor nem talál kivetni valót a csapata játékában?

- A csapat hozzáállásával szoktak gondjaim lenni és nem a játékkal. Ha azt látom a játékosaimon, hogy hogy mindent megtesznek a siker érdekében, olyankor elégedett szoktam lenni, persze benne van, hogy hibáznak egyszer-kétszer, de ilyen a sport. Mindennek a kulcsa a megfelelő hozzáállás, ha az nincs, akkor nem lehet eredményt elérni. Szerencsére megfelelő mentalitásban kézilabdáztunk az odavágón, de én bízom benne, hogy a játékosaim képesek még ennél is magasabb szinten játszani.

- Tizenegy évenként nyer bajnokságot a Pick Szeged, ugyanis 1996-ban volt először bajnok a szegedi együttes, a második aranyérmét pedig 2007-ben szerezte a klub. Azóta eltelt újabb 11 év, folytatódni fog a sorminta?

- Ez csupán statisztika, nem szoktam ilyenekkel foglalkozni, ezt inkább meghagyom az újságíróknak. Én a szakmai munkáért felek, az a dolgom, hogy sikerre vezessem a MOL-Pick Szegedet, hogy tovább folytatódhasson ez a sorminta. Hogy valóban szerencsét hoz-e a 11-es szám, az majd holnap kiderül. A SzegedMA.hu a

múlt hetihez hasonló módon,

ismét a helyszínről fog jelentkezni képgalériákkal, videókkal és természetesen online tudósítással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.