„Szégyenfalra” kerültek azok a szegedi gyerekek és szüleik, akik nem eléggé lelkesen akartak együtt bálozni az MSZP jelöltjével

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Többeknél verte ki a biztosítékot a Tiszta-parti Általános Iskola igazgatója, aki „családbarát” estet szervezett az iskolai alapítvánnyal, majd mulatott együtt a szocialista jelölttel – hajnali 1-ig. Sokan voltak azonban olyanok, akik nem voltak ennyire lelkesek.

 „Családbarát” bált, vagyis ahogy erről büszkén beszámoltak az iskola hivatalos honlapján: Zenés-táncos estet rendezett a Tisza-parti Álatlános Iskola alapítványa, ahol a gyerekek is ott lehettek. A bálon marhapörkölttel, feta sajttal, töltött sertésbordával, sajttal töltött jércemellel, roston sült halfilável várták egyebek mellett a vendégeket.

Parádés menüsor

A nagyívű est házigazdája „egy szülő” volt, történetesen épp az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje Joób Márton,

és a bált is a Hit Gyülekezete szegedi főhadiszállásán: a Tölgyeskert Közösségi Központban tartották (Joób Márton fontos tagja a Hit Gyülekezetének).

És itt kezdődtek a bajok is. Ugyanis, amikor az iskola igazgatója ezt előre közölte a diákokkal és a tanárokkal, többen kiakadtak és kampányeseménynek minősítették az estet, amin nem is akartak emiatt résztvenni. Sőt! Az iskola igazgatója a bál előtt a tanáriban listázta azt is, melyik osztályból mennyi jegyet vásároltak a bálra. Információink szerint Schaller Györgyi igazgató „nyomatékosan közölte azt is, hogy erősen ajánlott a részvétel” a bálon. Ennek ellenére

több pedgagógus, és számos szülő sem ment el, mert nem akartak együtt bálozni a szocialista jelölttel.

– Egyértelműen próbált nyomást gyakorolni az igazgató, hogy minél többen legyenek, és minél több pénzt fizessenek be. Mi azonban nem akartunk résztvenni egy ilyen kampány-bálon. Főleg nem böjti időszakban. Felháborítónak és aljasnak tartom azt a fajta nyomásgyakorlást, amit az igazgató művelt, amikor kiírta, hogy melyik osztály mennyi jegyet vásárolt. Az egy szégyenfal volt, és mi is ott voltunk rajta, mert kevesebben tudtak vagy akartak jegyet venni – panaszolta lapunknak egy névtelenséget kérő forrásunk.

Joób Márton volt a házigazda!

Megkerestük az igazgatónőt is.

Schaller Györgyi rendkívül idegesen reagált kérdéseinkre, mert szerinte az iskola politikamentes.

Cáfolta, hogy Joób Márton lett volna a házigazda, de miután közöltük, hogy ez az iskola honlapján is így szerepel, akkor azt mondta, hogy az tévedés. (Az iskola hivatalos honlapjáról készített, fenti képernyőmentésen egyértelműen és világosan ott van Joób Márton neve, aki házigazda volt.)

Szerinte szó sem volt szégyenfalról, de arra a kérdésre, hogy akkor miért “listázta” az osztályokat, már nem válaszolt, hanem lecsapta a telefont. Előtte azonban jogi lépésekkel fenyegetett meg bennünket.

A kampány-bál egyébként remekül sikerült – írja büszkén Terhesné Roznik Edit tanár az iskola honlapján, és még azt sem hallgatja el, hogy a

„svédasztalos vacsorát követően fergeteges tánc vette kezdetét”, egészen éjjel 1 óráig.

Több mint félmilliót gyűjtöttek össze.

Előző sztori

Úttestre dőlt egy fa Szegeden

Következő sztori

100 milliót zsákmányoltak a szegedi ékszertolvajok