Közélet

Gyárfás Tamás tagadta, hogy parancsára végezték ki Fenyőt, de még sitten marad

Gyárfás Tamás tagadta, hogy parancsára végezték ki Fenyőt, de még sitten marad

2018. április 18., szerda
Gyárfás Tamás tagadta, hogy parancsára végezték ki Fenyőt, de még sitten marad

Gyárfás Tamás gyanúsítotti kihallgatásán tagadta, hogy két évtizede arra utasította volna P. T.-t, hogy ölesse meg Fenyő Jánost - tudatta közleményben a gyanúsított védője, Bánáti János ügyvéd.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kedden gyanúsítottként hallgatta ki Gyárfás Tamást, aki álláspontjuk szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy "1998. február 11-ét megelőzően megbízta P. T.-t azzal, hogy Fenyő Jánost ölesse meg. A megbízást P. T. elvállalta és J. R. szlovák állampolgár felé azt közvetítette" - olvasható a meghatalmazott védő honlapján.

A volt médiavállalkozó és magyar úszószövetségi elnök, a sportág nemzetközi szövetsége, a FINA végrehajtó bizottságának jelenlegi tagja a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be és a "leghatározottabban" tagadta a terhére rótt cselekményt - közölte az ügyvéd. Többórás vallomásában részletezte Fenyő Jánossal kialakult vitáját, majd az ezt követő "megbékélést", és leírta P. T.-vel való kapcsolatát is - tette hozzá.

Gyárfás Tamás megdöbbent a hatóság eljárásán, mivel korábban, az ő sérelmére elkövetett zsarolás miatt indult büntetőeljárásban mindig készséggel állt a hatóságok rendelkezésére, és az ügy összes általa ismert részletét már feltárta. Vallomásában pedig mindenre kiterjedő, logikus válaszokat adott - áll Bánáti György közleményében. Az őrizetbe vétel ellen a gyanúsított és védője panaszt jelentett be.

A 72 órás őrizet letelte, illetve az esetleges kényszerintézkedés elrendelésére vonatkozó ügyészi indítvány bírósági elbírálása után "részletes tájékoztatást fogunk adni" - írta az ügyvéd.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden közölte, hogy Budapesten elfogták, majd előállították Gy. Tamást, és az NNI - akárcsak az ugyanebben az ügyben március 22-én gyanúsítottként kihallgatott 50 éves P. Tamást - emberölésre felbujtással gyanúsítja. Az ORFK múlt kedden tette közzé, hogy tovább folytatják a nyomozást a Fenyő-gyilkosság ügyében. Az eljárás célja a korábbi eljárásban ismeretlenül maradt megbízó személyének megállapítása. A Fővárosi Ítélőtábla 2017. május 19-én másodfokon lényegében helybenhagyta a két évtizeddel ezelőtti, négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás és Fenyő János médiavállalkozó megölése ügyében a korábbi elsőfokú ítéletet, így jogerőre emelkedett Jozef Rohác életfogytiglani és Portik Tamás 13 éves szabadságvesztés büntetése. Portik Tamás az Aranykéz utcai robbantás felbujtójaként kapott 13 évet, mert ő adta az utasítást Jozef Rohácnak Boros József megölésére. A Fenyő-gyilkosság megbízójára az eljárás során nem derült fény, abban az ügyben Portikot nem vádolták meg.

Ide kattintva olvasható a Bánáti ügyvédi iroda közleménye Gyárfás ügyben.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.