Politika

Volner János: „Tartjuk a szavunkat!”

Volner János: „Tartjuk a szavunkat!”

2018. március 10., szombat
Volner János: „Tartjuk a szavunkat!”

Sajtótájékoztatót tartott a szegedi Toros Pálinkafesztiválon a Jobbik alelnöke és frakcióvezetője, Volner János, és a helyi indulójuk, Tóth Péter, ám a hallottaktól nem lettünk okosabbak.

Tóth Péter, a Csongrád megyei egyes körzet Jobbikos jelöltje szinte azonnal át is adta a szót a frakcióvezetőnek, anélkül, hogy bármi új információt árult volna el programjukról. Az ígértek szerint a programjaikról, és az esélyeikről kívánták tájékoztatni a sajtót, ám Volner Jánostól leginkább a kormányról szóló kritikát hallhattunk. Ebbe a kritikájába foglalta bele azt az üzenetet, hogy fél millió magyar vándorolt ki az országunkból megélhetési okok miatt. Véleménye szerint Orbán Viktornak pontosan ez is a célja, illetve az, hogy a fiatalok elhagyják az országot, mert a jobbik frakcióvezetője szerint ők azok, akik a Fidesz ellen szavaznának, illetve szavazni fogok április 8-án.

Fotók: Kovács Ferenc/SzegedMa

A kormány bírálata mellett az is megjelent a Jobbik alelnökének mondandójában, hogy az ő céljuk ezeknek a fiataloknak az itthon tartása lenne munkahelyek teremtésével, ugyanis meglátása szerint, a térségünkben ilyen munkahelyteremtő beruházások az elmúlt években nem történtek. A jelenlegi vezetés kritizálásában még a korrupcióra is kitért, egyenesen maffiaállamnak nevezve a kormányt, megemlítve, hogy azokon a településeken, amiket a Jobbik vezet nincs korrupció. Röviden kitért még az állam migrációs stratégiájára, amivel nem értenek egyet. Volner János úgy tudja, hogy a kormány egyvárosnyi kínait telepített az országba a letelepedési kötvényekkel, és az ilyen típusú migrációs stratégia az, amit elutasítanak. Mivel a választások egyre közelebb vannak, kíváncsiak voltunk, hogy a nyilatkozatukban foglaltakra, miszerint nem lépnek vissza senki javára, mi a garancia. Erre válaszként szintén egyfajta kormány kritikát kaptunk.

„Mi tartjuk a szavunkat, nem úgy, mint a kormány.” – mondta Volner János.

Tóth Pétert is szóra bírtuk azzal kapcsolatban, hogy volt-e valamilyen háttéregyeztetés Szegeden valamelyik párttal, vagy érkezett-e megkeresés valamelyik párttól a visszalépések kapcsán, ám ő csak

a korábbi nyilatkozatát

tudta ismételni. Ismét csak azt hallottuk tőle, hogy ő biztosan nem fog visszalépni, de ellenfelei visszalépésének örülne, ugyanis úgy gondolja, hogy Szeged szégyene lenne egy tapasztalatlan képviselő, vagy egy a "kiesés szélen álló MSZP-s képviselő" megválasztása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.