Politika

Nyerésre áll a Fidesz Szegeden! De mit lépnek a pártok jelöltjei?

Nyerésre áll a Fidesz Szegeden! De mit lépnek a pártok jelöltjei?

2018. március 7., szerda
Nyerésre áll a Fidesz Szegeden! De mit lépnek a pártok jelöltjei?

A Gulyás Márton fémjelezte Közös Ország Mozgalom független mérése szerint Bartók Csaba, a Fidesz-KDNP jelöltje a legesélyesebb 35%-al, hogy megnyerje április 8-án a választást; őt követi Szabó Sándor 30%-al Szeged 1-es számú választókörzetében. A kutatás szerint csak akkor van esély legyőzni a Fideszt, ha egyetlen baloldali jelölt áll szemben vele. Megkérdeztük a pártokat, hogy most mihez kezdenek?

Mint arról szerda reggel már beszámoltunk: a Gulyás Márton féle

Közös Ország Mozgalom megmérte Szeged 1-es választókörzetét

és

a kutatás azt hozta ki, hogy a Fidesz jelöltje: Bartók Csaba vezet 35%-al

, és csak akkor lehet megverni a választáson, ha egyetlen baloldali jelölttel áll szemben. Minden más esetben a Fidesz jelöltje az erősebb. Íme a KOM mérésének eredménye:

  Kíváncsiak voltunk, mit szólnak ehhez a méréshez a pártok, illetve mit lépnek erre?

Botkát nem érte meglepetés

Egy szerda reggeli sajtónyilvános eseményen kérdeztük meg Botka Lászlót, hogy mit szól Gulyás Mártonék méréséhez. Szeged polgármestere azt mondta, nem érte meglepetés, tudta, hogy Bartók Csaba erős jelölt, de szerinte Szabó is az a másik oldalon. Nyilván a saját emberét támogatja ezentúl is; a végső döntést pedig a választók hozzák meg - magyarázta.

Bartók Csaba szerint Szeged a jövő városa lehet

A Fideszes jelölt örül az eredménynek, de szerinte ez még nem lefutott meccs. Azt nem akarta kommentálni, hogy ki-kivel fog össze, hogy legyőzzék; erre csak annyit mondott: "ez (mármint a visszalépések) az ellenzéki politikusok lelkiismeretének, tisztességének és a választóikkal való szembenézésnek a kérdése, amiért nekik kell vállalni a felelősséget". Hozzátette,

a Fidesznek továbbra is az a célja, hogy Szeged az ország egyik legerősebb régiós központjává váljon: új munkahelyekkel, és biztos alapokon nyugvó gazdasággal és megismételte; szerinte aFidesz a garancia arra, hogy Szeged biztonságos város marad, ahol szabadon lehet élni a saját hagyományaink, örökségünk, kultúránk és vallásunk szabályai szerint. Ezért, ha rajtuk múlik, a határvédő kerítés állni fog továbbra is.

A Jobbik nem lép vissza

Elértük Tóth Pétert, a Jobbik jelöltjét is. Ő azt állítja, nem lép vissza senki javára, főleg nem a "kiesés szélén álló MSZP-s jelölt" kedvéért. "Nem kívánom visszautasítani a győzelmünket, de két visszalépésre szükség lenne. Az egyik a Fotex Veszprém korábbi kiválóságától, a Fidesz jelöltjének részéről lenne elvárható – mivel politikai tapasztalat nélkül senki nem foglalhat helyet a nemzet templomában „újabb bólogató Jánosként”, asszisztálva a Fidesz korrupciós mechanizmusához.

A másik visszalépés, pedig a Parlamentből kiesés szélén álló MSZP-és jelölttől lenne elvárható – mivel Szeged nem maradhat ki a kormányváltásból és az első Jobbik kormány megalakításából sem.

Azoknak a szegedieknek és a térségünkben élőknek, akik rám, mint a körzet esélyes jelöltre kívánnak szavazni – nekik, garancia leszek az Orbán-rendszer teljes elszámoltatásában, a strómanok és a politikus bűnözők bebörtönzésében" - írta válaszában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.