Sport

Hajrá Anita- ma este világbajnok lehet a szegedi súlylökőnő

Hajrá Anita- ma este világbajnok lehet a szegedi súlylökőnő

2018. március 2., péntek
Hajrá Anita- ma este világbajnok lehet a szegedi súlylökőnő

A megváltozott szabályoknak köszönhetően a birminghami fedett pályás atlétikai világbajnokság döntőjében kezd a szegedi születésű Márton Anita, aki a tavalyi vb-ezüst és Eb-arany után ezúttal szeretne világbajnok lenni.

Márton Anita az elmúlt években fantasztikus sorozatot produkált: 2014-ben bronzérmet szerzett a zürichi szabadtéri Európa-bajnokságon (19,04 m – országos csúcs) 2015-ben első lett a prágai fedett pályás Eb-n (19,23 m – ocs), s negyedik a pekingi vb-n (19,48 m – ocs). Tavaly előtt ezüstöt nyert a fedett vb-n (19,33 m – ocs) és a szabadtéri Eb-n is, majd a dobogó harmadik fokára állhatott fel a riói olimpián (19,87 m – ocs). Az elmúlt évben újabb fedett Eb-aranyat szerzett, a londoni szabadtéri vb-n pedig ezüstérmet nyert. A remek formában lévő Márton Anita számára itt a lehetőség, hogy begyűjtse az első fedett pályás világbajnoki aranyérmét. Fedett pályás atlétikai VB 2018 Birmingham:

21.10: Női súlylökés, döntő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.