Politika

Megfellebbezték Czeglédy Csaba jelöltségét

Megfellebbezték Czeglédy Csaba jelöltségét

2018. február 26., hétfő
Megfellebbezték Czeglédy Csaba jelöltségét

Megfellebbezték a Vas megyei 1-es számú választókerület választási bizottságának azt a nem jogerős határozatát, amelyben a testület Czeglédy Csabát független jelöltként nyilvántartásba vette az április 8-i parlamenti választásra - közölte a helyi választási iroda vezetője hétfőn az MTI-vel.

Károlyi Ákos elmondta: a választási iroda a jogszabályi előírásoknak megfelelően a fellebbezést még pénteken továbbította a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

Tájékoztatása szerint a fellebbezést egy olyan állampolgár nyújtotta be, aki nem a választókerületben lakik, de jogorvoslatot bármely az országos választói névjegyzékben szereplő választópolgár kérhet.

Megjegyezte: a helyi választási bizottságok határozataival szemben három napig lehet fellebbezni, így ebben az esetben a határidő hétfő délután négy órakor telik le.

Az Országgyűlésről szóló törvény alapján a jogerősen nyilvántartásba vett jelölteteket a képviselőkkel azonos mentelmi jog illeti meg azzal az eltéréssel, hogy a mentelmi jog felfüggesztéséről a Nemzeti Választási Bizottság határoz.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás. A gyanú szerint a vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka közvetítéssel foglalkozott, és a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK is jogi képviseletét is ellátta több ügyben. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája legutóbb december 13-án hosszabbította meg három hónappal Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.