Keveri a dátumokat Botka László, aki cáfolja, hogy egy szatyor pénzt fogadott volna el!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Miskolc, 2017. március 14. Botka László, Szeged polgármestere, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond pártja nagygyűlésén, amelyet az 1848-49 forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartottak Miskolcon 2017. március 14-én. MTI Fotó: Vajda János

És természetesen azt is, hogy összen 250 milliót tett volna zsebre egykori mentorával, a legendás polgármesterrel: Toller Lászlóval együtt. 

Súlyos vádakat fogalmazott meg bírósági vallomásában egy férfi, ami szerint:

Összesen 250 millió forintot kért zsebbe Botka László és Toller László azért, hogy tető alá hozzanak egy ingatlan üzletet Pécsen – még a kétezres évek közepén. Botka hozta a projektet, Toller simítgatta helyben az ügyeket és közösen intézkedtek a Gazdasági Minisztériumban.

Az ügyről a részletes cikkünket IDE KATTINTVA olvashatja el.

Botka László lapunknak eljuttatott közleményében

határozottan tagadta, hogy bárkitől is pénzt fogadott volna el!

Azt írta, hogy a cikk “minden tényállítása szemenszedett hazugság”.

“Toller László régóta halott. Én pedig sem országgyűlési képviselő, sem polgármester nem voltam a cikkben jelzett időpontban. A cikk szerint ennek dacára „intézkedtem” az akkor Matolcsy György vezette fideszes gazdasági minisztériumban egy titokzatos pécsi beruházás ügyében” – írja a közleményében, de vagy véletlenül, vagy szándékosan, de keveri a dátumokat.

A cikkben ugyanis az olvasható, hogy

a vallomás szerint 2004-től “gyorsította fel” Botka és Toller a pécsi projektet, akkor pedig országgyűlési képviselő volt Botka László.

A szegedi polgármester jelezte azt is, feljelentést fog tenni a cikkben írtak miatt.

Előző sztori

Éjszakai közlekedést és minőségi lakhatást ígér a Momentum Szegedre

Következő sztori

Kifosztották A Piramist