Közélet

A Cserepes Sorra költözik a Dorozsmai Nagybani Piac

A Cserepes Sorra költözik a Dorozsmai Nagybani Piac

2018. január 19., péntek
A Cserepes Sorra költözik a Dorozsmai Nagybani Piac

A szegedi városvezetés kezdeményezésére megállapodás született a Dorozsmai Nagybani Piac jövőjéről: a kereskedők a Cserepes Sori Piacon folytathatják az árusítást.

Erre azért kerül sor, mert a Dorozsmai Nagybani Piacról a kereskedők elköltöztek, a forgalom jelentősen visszaesett, a bérlemények kihasználtsága zuhant. Emiatt a piac az elmúlt időszakban a takarékossági és létszámcsökkentési intézkedések ellenére is veszteségessé vált.

Korábban már írtunk róla, hogy ha január 31-én bezárják a piacot több száz szegedi, homokhátsági és dél-alföldi család megélhetése kerülhet veszélybe.

A Dorozsmai Nagybani Piac vezetése olyan megállapodást kötött a Cserepes Sori Piaccal, amellyel minden kereskedő jól jár.

A bérlők változatlan feltételekkel árulhatnak az új helyen, amely a vásárlók számára is könnyebben lesz megközelíthető.

A Dorozsmai Nagybani Piac Üzemeltető Kft. saját költségén átköltözteti a 20 m2-es mobil raktárait a Cserepes sorra, melyet a termelők, kereskedők tovább bérelhetnek A cél az volt, hogy a termelők, kereskedők zavartalanul folytathassák a piaci tevékenységüket. A Cserepes Sori Piac zöldség-gyümölcs kereskedéshez várja a termelők, kereskedők jelentkezését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.