Szórakozás

Kinyíltak az első hóvirágok Szegeden

Kinyíltak az első hóvirágok Szegeden

2018. január 5., péntek
Kinyíltak az első hóvirágok Szegeden

Az enyhe télben a napfény városában is kibújtak az első hóvirágok földből. A tavaszias időjárás miatt a megszokottnál idén korábban bontogatják szirmaikat a kikelet első hírnökei.

Egyelőre a szokatlanul enyhe tél szebbik oldalát élvezzük, rügyeznek a fák, kinyíltak az első hóvirágok. Sőt, az előrejelzések szerint továbbra sem kell farkasordító hidegre készülnünk, mivel folytatódik a napos, meleg tél. Az üröm az örömben viszont az, hogy a kártevők és a rovarok is könnyedén áttelelhetnek és később hatalmas pusztításokat végezhetnek.

Szegedi hóvirágok

Tudta?

Most is ismert nevével először 1783-ban találkozhattak az olvasók Benkő József

Nomenclatura Botanica

című művében. Eredetileg februártól áprilisig találkozhatunk a hóvirággal, lombfakadás előtt virágzik, amikor már elegendő fény jut a talaj felszínére. Sokáig a nőnapi köszöntés egyik szimbólumának számított, 2005-ben azonban eltűnt a virágárusok portékái közül, ugyanis védetté nyilvánították. így hát a védtelen virágot ne tépjük le, ha nem akarunk több tízezer forintot fizetni egy pár szálas csokorért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.