Közélet

Idén többet költünk a karácsonyi kiadásokra!

Idén többet költünk a karácsonyi kiadásokra!

2017. december 14., csütörtök
Idén többet költünk a karácsonyi kiadásokra!

A kiskedvencek sem maradnak ki az ajándékozásból...

Idén a tavalyinál kicsit többet, átlagosan mintegy 43 ezer forintot költenek a magyar háztartások a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódó kiadásokra – derült ki a CIB Bank megbízásából készített reprezentatív kutatásból. A háziállatot tartó családok jellemzően kiskedvenceiket is meglepik valamivel az ünnepek alkalmából, legyen az akár csak egy finom falat vagy éppen egy ajándék. A tavalyi évhez képest nem jelentős mértékben ugyan, de

nőtt azoknak az aránya, akik megtakarításukat használják fel az ünnephez kapcsolódó költségekre,

a megkérdezettek 34 százaléka nyilatkozott így a tavalyi 31 százalékhoz képest.

Többet költünk a karácsonyra, de továbbra is a családi együttlét a legfontosabb

A megkérdezettek karácsonyi ünnepekhez való viszonyulása nem sokat változott az elmúlt egy évben. Az igazán jó karácsonyhoz szükséges legfontosabb öt tényező között továbbra is a családi együttlét lett a legfontosabb. A legkedveltebb, a tervek szerint asztalra kerülő fogások említési aránya nagyon hasonló a 2016-oshoz: így például

a háztartások több felében lesz bejgli, töltött káposzta és rántott hús is. Az ünnepi halászlé viszont kevesek asztalán gőzölög majd ott.

A leginkább vágyott ajándékok között változatlanul a készpénz vezet, de sokan örülnének valamilyen élményt adó ajándéknak vagy kézzel készített meglepetésnek is. Az adni tervezett ajándékok között viszont éppúgy a szépségápolási cikkek állnak az élen, mint tavaly, és továbbra is népszerű ajándék a ruhanemű, a könyv/CD/DVD is.

A háziállat is a családdal ünnepel

A kiskedvencek a legtöbb megkérdezett esetében családtagnak, igazi társnak számítanak. Ennek megfelelően a háziállatot tartó válaszadók közel 80 százaléka valamilyen módon a kedvencének is kedveskedik karácsonykor: finom falatokkal, ajándékokkal lepik meg a háziállatokat. Sőt, vannak akik különleges átmeneti jogokkal ruházzák fel kedvenceiket – például beengedik a lakásba, vagy hagyják, hogy a kanapén heverésszen még az ünnepek tartanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.