Közélet

Nem engednék, hogy eltűnjön Szeged öröksége + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Nem engednék, hogy eltűnjön Szeged öröksége + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2017. november 10., péntek
Nem engednék, hogy eltűnjön Szeged öröksége + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Szegedi városvédők álltak ki egy lebontásra ítélt századfordulós polgári ház mellett.

Lebontják a Boldogasszony sugárút és a Liliom utca sarkán álló századfordulós polgári házat. Egykor az egész sugárutat ehhez hasonló épületek szegélyezték, az egyik legszebb díszítéssel ellátott házak közé tartozott az, amelyik mellett most a Szögedi Védegylet tagjai és más városvédők is kiálltak egy villámcsődületen. „Az nem működik, hogy mindenki építkezni akar, s közben eltűnik Szeged belvárosa. Igen, azok a telkek a legdrágábbak, amelyek a városközponthoz közel vannak, de az nem lehetséges, hogy nincs műemlékvédelem!” – mondta

Farkas Árpád

, aki már korábban is szervezett demonstrációt a város épített értékeinek megőrzése érdekében, most azonban csak mint résztvevő jött el a flashmobra. Szerinte csak a kiskörúton belüli házakat védik, pedig találhatóak máshol is értékes épületek, amelyek helyére trendi, unalmas társasházak kerülnek. „A turisták nem azért jönnek, hogy ezeket a szürke-fehér házakat megnézzék, hanem mert tudják, Szeged egy szép város. Nem a villamostól, nem a troliktól, hanem az épületektől szép!” – vélekedett. Azt üzente, nem engedhetjük, hogy eltűnjön Szeged öröksége.

Frissítés:

Az Elherdált örökségünk

blog

hívta fel figyelmet, hogy az épületet szó szerint téglánként árulják az interneten...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.