Nem engednék, hogy eltűnjön Szeged öröksége + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szegedi városvédők álltak ki egy lebontásra ítélt századfordulós polgári ház mellett.

Lebontják a Boldogasszony sugárút és a Liliom utca sarkán álló századfordulós polgári házat. Egykor az egész sugárutat ehhez hasonló épületek szegélyezték, az egyik legszebb díszítéssel ellátott házak közé tartozott az, amelyik mellett most a Szögedi Védegylet tagjai és más városvédők is kiálltak egy villámcsődületen.

„Az nem működik, hogy mindenki építkezni akar, s közben eltűnik Szeged belvárosa. Igen, azok a telkek a legdrágábbak, amelyek a városközponthoz közel vannak, de az nem lehetséges, hogy nincs műemlékvédelem!” – mondta Farkas Árpád, aki már korábban is szervezett demonstrációt a város épített értékeinek megőrzése érdekében, most azonban csak mint résztvevő jött el a flashmobra. Szerinte csak a kiskörúton belüli házakat védik, pedig találhatóak máshol is értékes épületek, amelyek helyére trendi, unalmas társasházak kerülnek. „A turisták nem azért jönnek, hogy ezeket a szürke-fehér házakat megnézzék, hanem mert tudják, Szeged egy szép város. Nem a villamostól, nem a troliktól, hanem az épületektől szép!” – vélekedett. Azt üzente, nem engedhetjük, hogy eltűnjön Szeged öröksége.

Frissítés:

Az Elherdált örökségünk blog hívta fel figyelmet, hogy az épületet szó szerint téglánként árulják az interneten…

no images were found

Előző sztori

Tudni akarom! – új dal és klip!

Következő sztori

Női kézilabda: lesimázta a városi derbit az SZKKSE + FOTÓK