Közélet

Kultúrák ütköznek pénteken Szegeden

Kultúrák ütköznek pénteken Szegeden

2017. november 16., csütörtök
Kultúrák ütköznek pénteken Szegeden

Izgalmas témáról tartanak konferenciát Szegeden lengyel-magyar együttműködésben. Vajon hol található térségünk helye a multikulturalizmus Európájában?

"Világok találkozása, kultúrák ütközése - a kelet-közép-európai értékrend létjogosultsága a multikulturális Európában. Háromtenger koncepció, mint a regionális együttműködés új dimenziója" - címmel tartanak nemzetközi konferenciát Szegeden. A tanácskozás célja, hogy vizsgálja, elemezze mindazokat a potenciális veszélyforrásokat, amelyek a keresztény értékrenden nyugvó, európai kultúrát fenyegetik. A rendezvény délután kettő órától kezdődik a Gál Ferenc Főiskolán. A megnyitón Biernacki Karol, levéltárigazgató, a Lengyel Köztársaság szegedi tiszteletbeli konzulja, Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora köszöntik a veéndégeket. A bevezető előadást Zbigniew Krysiak professzor, a varsói Schuman Intézet igazgatója tartja, aki az Unió létrejöttének hajnaláról, a schumani elvekről, értékekről fog beszélni. Rigó Mihály mérnök az infrastrukturális lehetőségeket tárja fel a hallgatóság előtt. Maciej Szymanowski, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója a jelenlegi elképzelésekről, a kezdeményezés mostani állapotáról tart referátumot. Marius Lazurca, budapesti román nagykövet Románia, Szesztay Ádám, a Külügyminisztérium Stratégiai Tervezési Főosztályának vezetője pedig a magyar szerepvállalásról tart előadást. A tudományos ülés moderátora Szalai Attila újságíró, ny. diplomata lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.