Kultúrák ütköznek pénteken Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Izgalmas témáról tartanak konferenciát Szegeden lengyel-magyar együttműködésben. Vajon hol található térségünk helye a multikulturalizmus Európájában?

“Világok találkozása, kultúrák ütközése – a kelet-közép-európai értékrend létjogosultsága a multikulturális Európában. Háromtenger koncepció, mint a regionális együttműködés új dimenziója” – címmel tartanak nemzetközi konferenciát Szegeden. A tanácskozás célja, hogy vizsgálja, elemezze mindazokat a potenciális veszélyforrásokat, amelyek a keresztény értékrenden nyugvó, európai kultúrát fenyegetik. A rendezvény délután kettő órától kezdődik a Gál Ferenc Főiskolán.

A megnyitón Biernacki Karol, levéltárigazgató, a Lengyel Köztársaság szegedi tiszteletbeli konzulja, Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora köszöntik a veéndégeket. A bevezető előadást Zbigniew Krysiak professzor, a varsói Schuman Intézet igazgatója tartja, aki az Unió létrejöttének hajnaláról, a schumani elvekről, értékekről fog beszélni. Rigó Mihály mérnök az infrastrukturális lehetőségeket tárja fel a hallgatóság előtt. Maciej Szymanowski, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója a jelenlegi elképzelésekről, a kezdeményezés mostani állapotáról tart referátumot. Marius Lazurca, budapesti román nagykövet Románia, Szesztay Ádám, a Külügyminisztérium Stratégiai Tervezési Főosztályának vezetője pedig a magyar szerepvállalásról tart előadást. A tudományos ülés moderátora Szalai Attila újságíró, ny. diplomata lesz.

Előző sztori

Ceruzákat hegyezni! – Gyermekrajzokat várnak

Következő sztori

Ismét támad a „csendes gyilkos”!