Karitász Alkotóház: díszeket készítve segítenek az önkéntesek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongor téri közösségi házban november végéig hétről hétre készítik a díszeket, egyéb apróságokat a lelkes önkéntesek az egyházmegyei Karitász hívó szavára, hogy azokat a decemberi Karitász vásárra vihessék. Az ott befolyó összegből nehéz helyzetben lévő szegedi családokat támogatnak tüzelővel.

Nyírtak, hajtogattak, rajzoltak a Csongor téri közösségi házban. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász irodavezetője, Ancsa-Molnár Hajnalka elmondta, több mint húsz éve működik Alkotóház a Karitászon belül. A kézművesség jegyében telő alkalmakkor az önkéntesek a decemberi, Nagyáruházban tartott karácsonyi vásárra készítenek díszeket, egyéb apróságokat. Ott jártunkkor rajzolt képeslapokat gyártottak színes kartonlapok felhasználásával. „Az önkéntesek által alkotott kis díszeket a decemberi vásárra szánjuk. Nehéz helyzetben lévő szegedi családokat kívánunk tüzelőanyaggal támogatni a befolyó összegből. A téli időszakban, az ünnepek közeledtével különösképpen jól jön a segítség” – emelte ki Ancsa-Molnár Hajnalka.

Megtudtuk, az október első hetében elindult Alkotóház előtt többen összeültek, átbeszélték az elkészítendő dísz-ötleteket. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, valamennyi korosztályból érkeznek lelkes és önzetlen önkéntesek, akik együtt, közösségben alkotva segítenek. Több középiskolás is részese volt már korábban az alkotói folyamatnak, a közösségi szolgálatukat is teljesíthetik a munkába bekapcsolódva. „Mindenkit szeretettel várunk az Alkotóházba, akinek van egy kis kézügyessége és segítőszándéka. A tevékenység közösségépítő erővel is bír” – tette hozzá az irodavezető.

Ahhoz, hogy minél több dísz, ajándék elkészülhessen decemberig, várják az önkénteseket minden héten, kedden délután 15 órától a Csongor téri közösségi házban.

no images were found

Előző sztori

Nem a pozíció hajtja a korábbi klasszis irányítókat + FOTÓK

Következő sztori

Többszörösen is ünnepeltek a vásárhelyi állatvédők