Közélet

Karitász Alkotóház: díszeket készítve segítenek az önkéntesek

Karitász Alkotóház: díszeket készítve segítenek az önkéntesek

2017. október 5., csütörtök
Karitász Alkotóház: díszeket készítve segítenek az önkéntesek

A Csongor téri közösségi házban november végéig hétről hétre készítik a díszeket, egyéb apróságokat a lelkes önkéntesek az egyházmegyei Karitász hívó szavára, hogy azokat a decemberi Karitász vásárra vihessék. Az ott befolyó összegből nehéz helyzetben lévő szegedi családokat támogatnak tüzelővel.

Nyírtak, hajtogattak, rajzoltak a Csongor téri közösségi házban. A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász irodavezetője,

Ancsa-Molnár Hajnalka

elmondta, több mint húsz éve működik Alkotóház a Karitászon belül. A kézművesség jegyében telő alkalmakkor az önkéntesek a decemberi, Nagyáruházban tartott karácsonyi vásárra készítenek díszeket, egyéb apróságokat. Ott jártunkkor rajzolt képeslapokat gyártottak színes kartonlapok felhasználásával. „Az önkéntesek által alkotott kis díszeket a decemberi vásárra szánjuk. Nehéz helyzetben lévő szegedi családokat kívánunk tüzelőanyaggal támogatni a befolyó összegből. A téli időszakban, az ünnepek közeledtével különösképpen jól jön a segítség” – emelte ki Ancsa-Molnár Hajnalka. Megtudtuk, az október első hetében elindult Alkotóház előtt többen összeültek, átbeszélték az elkészítendő dísz-ötleteket. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, valamennyi korosztályból érkeznek lelkes és önzetlen önkéntesek, akik együtt, közösségben alkotva segítenek. Több középiskolás is részese volt már korábban az alkotói folyamatnak, a közösségi szolgálatukat is teljesíthetik a munkába bekapcsolódva. „Mindenkit szeretettel várunk az Alkotóházba, akinek van egy kis kézügyessége és segítőszándéka. A tevékenység közösségépítő erővel is bír” – tette hozzá az irodavezető. Ahhoz, hogy minél több dísz, ajándék elkészülhessen decemberig, várják az önkénteseket minden héten, kedden délután 15 órától a Csongor téri közösségi házban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.