Közélet

Gulyás: Gyurcsány fogságában él az általa vezetett baloldal

Gulyás: Gyurcsány fogságában él az általa vezetett baloldal

2017. október 4., szerda
Gulyás: Gyurcsány fogságában él az általa vezetett baloldal

Nyolc évvel azután, hogy Gyurcsány Ferenc "botrányos, sikertelen, államcsődhöz vezető kormányzás után" távozott a miniszterelnöki székből, ma is ő a baloldal vezére - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője az M1 aktuális csatornán szerdán, azt kommentálva, hogy Botka László lemondott az MSZP miniszterelnök-jelölti tisztségéről.

Gulyás Gergely

szavai szerint

Gyurcsány Ferenc

az, aki legfontosabb mozgásokat uralja, "aki ezeknek a folyamatoknak a győztese", és "ma már egyértelmű": azt, hogy a baloldalon mi történik, ő határozza meg. Úgy fogalmazott: a korábbi kormányfő "egyszer már bizonyította, hogy teljesen alkalmatlan az ország kormányzására, és a rendszerváltozás utáni időszaknak a legsikertelenebb, legbotrányosabb és legkorruptabb kormányzása fűződik a nevéhez". Ezért aggasztó, hogy a magyar baloldal hét év után is "Gyurcsány fogságában él" - mondta a Fidesz frakcióvezetője, megjegyezve, egyetért azzal az állítással, hogy "úgy tűnik, (...) a Demokratikus Koalíció lassan felfalja a Magyar Szocialista Pártot". Azt mondta: Gyurcsány Ferenc először "erkölcsileg és anyagilag tette tönkre" az MSZP-t, utána kilépett onnan, majd most politikailag is tönkreteheti. A

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter esetleges távozásáról megjelent sajtóinformációval kapcsolatban Gulyás Gergely kijelentette, a választás előtt semmilyen találgatásnak nincs értelme. "Egyet tudunk mondani, hogy ha nekünk sikerül a bizalmat megszerezni, akkor is mindenki a Fideszben feladatra jelentkezik és nem tisztségre" - közölte Gulyás Gergely. Hangsúlyozta, hogy a közjogi szabályok teljesen világosak: az új Országgyűlés alakuló ülésével valamennyi miniszter megbízatása megszűnik. Az új Országgyűlés által megválasztandó miniszterelnök döntése, hogy kik lesznek a következő kormány tagjai - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.