Közélet

Botka nélkül könnyen megállapodhat a DK az MSZP-vel

Botka nélkül könnyen megállapodhat a DK az MSZP-vel

2017. október 10., kedd
Botka nélkül könnyen megállapodhat a DK az MSZP-vel

Úgy fest, Botka lemondása elmosta a gátakat az MSZP és a Demokratikus Koalíció között. A két párt képviselői a Hír Tv műsorában erősítették meg, hogy tárgyalóasztalhoz ültek.

Egy héttel azután, hogy

Botka László

lemondott miniszterelnök-jelöltségéről, máris tárgyalóasztalhoz ült az MSZP és a DK. Ezt a Hír Tv Egyenesen című műsorában jelentette be a két érintett fél.

Hiller István

szocialista választmányi elnök azt mondta, a 106 egyéni körzetben meg tudnak állapodni, de ez nem jelenti azt, hogy később a választási listáról ne születhetne egyezség. Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc személye akadály-e még, Hiller azt mondta, hogy javaslatokkal és nem feltételekkel érkeztek. Arról is beszélt, normális esetben a párt elnöke a listavezető, aki így az MSZP-nél a választásokig Molnár Gyula lesz. Más szocialista is azt mondta a

hvg.hu-nak

, hogy a pártelnök menesztése nem került szóba a választmányi ülésen.

Molnár Csaba

, a DK ügyvezető alelnöke a műsorban megerősítette, hogy nagyon gyorsan meg fognak állapodni. A hvg.hu-nak azt mondta, nagyon normális, hasznos tárgyaláson vannak túl. "Nem volt Gyurcsányozás vagy bármilyen kizáró feltétel." A listákról nem, csak az egyéni körzetekről tárgyaltak, gyakorlatilag mind a 106 körzetben átnézték a jelölteket, nevekről is beszéltek. Azt mondta, egyértelmű a szándék arra, hogy minden körzetben megállapodást kössenek, ez szerinte pár héten belül megtörténik. Bár Molnár Gyula szocialista pártelnök azt mondja, nem állnak be más párt miniszterelnök-jelöltje mögé, vannak olyan szocialisták is, aki szerint ez éppúgy elképzelhető, mint hogy beálljanak egy civil jelölt mögé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.