Botka nélkül könnyen megállapodhat a DK az MSZP-vel

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy fest, Botka lemondása elmosta a gátakat az MSZP és a Demokratikus Koalíció között. A két párt képviselői a Hír Tv műsorában erősítették meg, hogy tárgyalóasztalhoz ültek.

Egy héttel azután, hogy Botka László lemondott miniszterelnök-jelöltségéről, máris tárgyalóasztalhoz ült az MSZP és a DK. Ezt a Hír Tv Egyenesen című műsorában jelentette be a két érintett fél. Hiller István szocialista választmányi elnök azt mondta, a 106 egyéni körzetben meg tudnak állapodni, de ez nem jelenti azt, hogy később a választási listáról ne születhetne egyezség.

Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc személye akadály-e még, Hiller azt mondta, hogy javaslatokkal és nem feltételekkel érkeztek. Arról is beszélt, normális esetben a párt elnöke a listavezető, aki így az MSZP-nél a választásokig Molnár Gyula lesz. Más szocialista is azt mondta a hvg.hu-nak, hogy a pártelnök menesztése nem került szóba a választmányi ülésen.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke a műsorban megerősítette, hogy nagyon gyorsan meg fognak állapodni. A hvg.hu-nak azt mondta, nagyon normális, hasznos tárgyaláson vannak túl. “Nem volt Gyurcsányozás vagy bármilyen kizáró feltétel.” A listákról nem, csak az egyéni körzetekről tárgyaltak, gyakorlatilag mind a 106 körzetben átnézték a jelölteket, nevekről is beszéltek. Azt mondta, egyértelmű a szándék arra, hogy minden körzetben megállapodást kössenek, ez szerinte pár héten belül megtörténik.

Bár Molnár Gyula szocialista pártelnök azt mondja, nem állnak be más párt miniszterelnök-jelöltje mögé, vannak olyan szocialisták is, aki szerint ez éppúgy elképzelhető, mint hogy beálljanak egy civil jelölt mögé.

Előző sztori

Egy idős asszony lakásához riasztották a tűzoltókat

Következő sztori

Új ultrahangos készüléket kapott a Neurológiai Klinika