Hírzóna

93 határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

93 határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

2017. október 2., hétfő
93 határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

93 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 43, szombaton három, vasárnap kilenc jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román és ukrán határszakaszon 38 migránst fogtak el, embercsempészés miatt egy gyanúsított ellen indult eljárás. A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja. Az elmúlt héten az ország területén összesen 244 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten - szeptember 18-tól 24-ig - ez a szám 306 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen 65 migránst fogtak el az elmúlt héten - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.