Bulvár

Szakmák utcája a Tágas Tér Fesztiválon

Szakmák utcája a Tágas Tér Fesztiválon

2017. szeptember 8., péntek
Szakmák utcája a Tágas Tér Fesztiválon

Önvédelem, smink, koktélok, motorozás. Ez csak néhány abból a rengeteg programból, amelyet a Szegedi Szakképzési Centrum iskolái kínálnak a Tágas Tér Fesztiválon. Szeged szakképző iskolái ez alkalommal is betekintést engednek az érdeklődőknek iskoláik tevékenységébe, megismertetik az ott folyó képzéseket, gyakorlatban is megmutatják az ott folyó szakmai munkát.

A vértavi rendezvényhelyszín, Szakmák utcája elnevezésű területén 11 sátorban várják, és mutatják be a programjaikat az iskolák folyamatosan 9 és 18 óra között, de extra bemutatókkal is készülnek annak érdekében, hogy felkeltsék az érdeklődést a szakmatanulás iránt. A Csonka a nap folyamán három alkalommal (10:00, 11:30 és 16:00) motoros bemutatóval kápráztatja el a nézőközönséget, míg a színpadon 16:15 és 18:00 között divatbemutató, tánc és önvédelmi bemutató is megjelenik. A sátrakban folyó programok interaktívak, bárki bekapcsolódhat a legkülönfélébb szakmák tevékenységébe. A nap során az iskolák minden képzéséről, köztük a hiányszakmákról és azok tanulásának előnyeiről is tájékoztatják a résztvevőket. Szó esik a középfokú oktatásról, valamint az egyre népszerűbb felnőttoktatásról is, mely során – az első és második szakma, valamint a szakma-ráépülések esetén - ingyenesen, 20 éves kor fölött esti tanulmányi rendben sajátíthatják el a tanulók az egyes szakmákat. Tájékoztatnak, hogy minden – középfokú és felnőttoktatási – képzés esetén külső helyszíneken is végezhető gyakorlat, tanulószerződéssel. Ez nem csak amiatt jelentős, mert így a tanuló már a szakmai gyakorlat alatt juttatást kap, hanem mert egy cégnél szerzett szakmai tapasztalat által eredményesebb lehet a későbbi elhelyezkedése is. Rengeteg élménnyel, még több információval sőt, nyereményjátékkal is szeretettel vár minden érdeklődőt a Szegedi Szakképzési Centrum 11 iskolája szeptember 9-én 9 és 18 óra között a Vértón, a Tágas Tér Fesztiválon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.