Bulvár

Ruzsára vezetett az út a boldogsághoz

Ruzsára vezetett az út a boldogsághoz

2017. szeptember 15., péntek
Ruzsára vezetett az út a boldogsághoz

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és Székkutas Önkormányzata között létrejött együttműködésnek köszönhetően gazdára talált egy kutyus a település ebrendészeti telepéről. A vörös szőrmókot Ruzsán, egy tanyán fogadták örökbe, ahol már ismerkedik a két másik kutyussal és a cicákkal is.

Egyel kevesebb kutyus van mostantól a székkutasi Ebrendészeti Telepen - közölte a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Egy vörös, végtelenül aranyos és barátságos szuka kutyus majdnem fél éve került be a telepre, de most végre szerető otthonra lelt. A település önkormányzata és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete között létrejött szoros együttműködésnek köszönhetően az állatot Ruzsán fogadták örökbe. Egy tanyára került, ahol most ismerkedik az ott élő két kutyussal és a cicákkal is. A kutyus új otthonát

Szili Évának

, az egyesület munkatársának köszönheti. Folyamatosan kereste számára a megfelelő otthont, míg végül sikerrel járt, és természetesen a szállításban is segített. Elmondta, nem egyszerű feladat gazdit találni a kutyusoknak, hiszen nagyon sok a kóbor állat az utcákon, emellett pedig sokkal több kutya van, mint ahányat felelős gazdánál el lehet helyezni. Hozzátette, éppen ezért nemcsak a megyében, hanem országosan kell kutatni megfelelő gazdi-jelöltek után. Az útra

Balogh Ernő

, a szervezet elnöke is elkísérte, aki elmondta, mindig nagy öröm örökbe adni egy állatot, hiszen ezzel nemcsak az ő életét mentik meg, hanem a helyére bekerülő kutyusét is. Ezért is fontos az örökbefogadás. Azt tanácsolja a leendő kutya vagy cica tulajdonosoknak, hogy vásárlás helyett inkább látogassanak ki egy menhelyre, állatotthonba vagy a település ebrendészeti telepére, és ott válasszák ki a család leendőbeli tagját. A székkutasi Ebrendészeti Telepen jelenleg is négy felnőtt és hat kölyök kutyus várja még, hogy igazi otthonra találjon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.