Ruzsára vezetett az út a boldogsághoz

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és Székkutas Önkormányzata között létrejött együttműködésnek köszönhetően gazdára talált egy kutyus a település ebrendészeti telepéről. A vörös szőrmókot Ruzsán, egy tanyán fogadták örökbe, ahol már ismerkedik a két másik kutyussal és a cicákkal is.

Egyel kevesebb kutyus van mostantól a székkutasi Ebrendészeti Telepen – közölte a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Egy vörös, végtelenül aranyos és barátságos szuka kutyus majdnem fél éve került be a telepre, de most végre szerető otthonra lelt. A település önkormányzata és a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete között létrejött szoros együttműködésnek köszönhetően az állatot Ruzsán fogadták örökbe. Egy tanyára került, ahol most ismerkedik az ott élő két kutyussal és a cicákkal is.

A kutyus új otthonát Szili Évának, az egyesület munkatársának köszönheti. Folyamatosan kereste számára a megfelelő otthont, míg végül sikerrel járt, és természetesen a szállításban is segített. Elmondta, nem egyszerű feladat gazdit találni a kutyusoknak, hiszen nagyon sok a kóbor állat az utcákon, emellett pedig sokkal több kutya van, mint ahányat felelős gazdánál el lehet helyezni. Hozzátette, éppen ezért nemcsak a megyében, hanem országosan kell kutatni megfelelő gazdi-jelöltek után.

Az útra Balogh Ernő, a szervezet elnöke is elkísérte, aki elmondta, mindig nagy öröm örökbe adni egy állatot, hiszen ezzel nemcsak az ő életét mentik meg, hanem a helyére bekerülő kutyusét is. Ezért is fontos az örökbefogadás. Azt tanácsolja a leendő kutya vagy cica tulajdonosoknak, hogy vásárlás helyett inkább látogassanak ki egy menhelyre, állatotthonba vagy a település ebrendészeti telepére, és ott válasszák ki a család leendőbeli tagját. A székkutasi Ebrendészeti Telepen jelenleg is négy felnőtt és hat kölyök kutyus várja még, hogy igazi otthonra találjon.

Előző sztori

Kalapáccsal támadt járókelőkre egy férfi egy francia városban

Következő sztori

Ünnepel a Fogorvostudományi Kar