Közélet

Nógrádi: a szegedi Fidesz és a KDNP a nyugdíjasok mellett áll!

Nógrádi: a szegedi Fidesz és a KDNP a nyugdíjasok mellett áll!

2017. szeptember 1., péntek
Nógrádi: a szegedi Fidesz és a KDNP a nyugdíjasok mellett áll!

Tisztelnünk kell az időseket és méltó megbecsüléssel fordulnunk hozzájuk – szögezte le Nógrádi Tibor, a Fidesz helyi elnöke a Jobbik-iroda előtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyen felszólította Tóth Péter jobbikos politikust, nyilatkozzon: egyetért-e pártelnökének a nyugdíjasokat becsmérlő kijelentéseivel.

Mintegy három millió nyugdíjast sértett meg

Vona Gábor

, a Jobbik elnöke hetekkel ezelőtt, amellyel kapcsolatban

Nógrádi Tibor

, a Fidesz szegedi elnöke emlékeztetett, az ószövetségi zsoltárok az egyik legnagyobb átoknak azt tartják, ha egy nép elveszti ünnepeit és elveszti öregeit. Mint mondta, ez vonatkozik a kisebb közösségre is, de nemzet szinten egy népre is. „Vona Gábor megtámadta Magyarország nyugdíjasait, gyakorlatilag azt az átkot szórta rájuk, amit már az Ószövetségben is megfogalmaztak, pedig ha az időseket, az identitásunkat elveszítjük, akkor nincs jövőnk. Éppen ezért tartom nagyon súlyosnak a Jobbik elnökének ordenáré kijelentéseit, megfogalmazásait, amelyekkel Magyarország idős társadalmát minősítette” – közölte Nógrádi. Leszögezte, Szegeden a Fidesz és a KDNP által irányított választókerületekben a nyugdíjasokat különleges gondoskodással veszik körül, és tisztelettel teli helyzetben élhetnek. „Mindent megteszünk azért, hogy tiszteljük azokat az eredményeket, múltbeli munkákat, amelyek nagyszüleinkhez és szüleinkhez kötődnek, fontos számunkra, hogy megkapják a méltó megbecsülést” – jelentette ki a fideszes városatya. Majd felszólította

Tóth Pétert

, a Jobbik helyi elnök, nyilatkozzon, egyetért-e Vona Gábor gondolataival, vagy elhatárolódik saját pártelnökétől. Újságírói kérdésre kifejtette, a Fidesz-kormány folyamatosan figyelemmel kíséri a nyugdíjasok helyzetét, igyekszik számukra kedvező lépéseket tenni, ami megmutatkozik például abban, hogy a nyugdíjak vásárlóértékét megőrizte, illetve elindultak a nyugdíjas szövetkezetek is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.