Nógrádi: a szegedi Fidesz és a KDNP a nyugdíjasok mellett áll!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tisztelnünk kell az időseket és méltó megbecsüléssel fordulnunk hozzájuk – szögezte le Nógrádi Tibor, a Fidesz helyi elnöke a Jobbik-iroda előtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyen felszólította Tóth Péter jobbikos politikust, nyilatkozzon: egyetért-e pártelnökének a nyugdíjasokat becsmérlő kijelentéseivel.

Mintegy három millió nyugdíjast sértett meg Vona Gábor, a Jobbik elnöke hetekkel ezelőtt, amellyel kapcsolatban Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi elnöke emlékeztetett, az ószövetségi zsoltárok az egyik legnagyobb átoknak azt tartják, ha egy nép elveszti ünnepeit és elveszti öregeit. Mint mondta, ez vonatkozik a kisebb közösségre is, de nemzet szinten egy népre is.

„Vona Gábor megtámadta Magyarország nyugdíjasait, gyakorlatilag azt az átkot szórta rájuk, amit már az Ószövetségben is megfogalmaztak, pedig ha az időseket, az identitásunkat elveszítjük, akkor nincs jövőnk. Éppen ezért tartom nagyon súlyosnak a Jobbik elnökének ordenáré kijelentéseit, megfogalmazásait, amelyekkel Magyarország idős társadalmát minősítette” – közölte Nógrádi.

Leszögezte, Szegeden a Fidesz és a KDNP által irányított választókerületekben a nyugdíjasokat különleges gondoskodással veszik körül, és tisztelettel teli helyzetben élhetnek. „Mindent megteszünk azért, hogy tiszteljük azokat az eredményeket, múltbeli munkákat, amelyek nagyszüleinkhez és szüleinkhez kötődnek, fontos számunkra, hogy megkapják a méltó megbecsülést” – jelentette ki a fideszes városatya. Majd felszólította Tóth Pétert, a Jobbik helyi elnök, nyilatkozzon, egyetért-e Vona Gábor gondolataival, vagy elhatárolódik saját pártelnökétől.

Újságírói kérdésre kifejtette, a Fidesz-kormány folyamatosan figyelemmel kíséri a nyugdíjasok helyzetét, igyekszik számukra kedvező lépéseket tenni, ami megmutatkozik például abban, hogy a nyugdíjak vásárlóértékét megőrizte, illetve elindultak a nyugdíjas szövetkezetek is.

no images were found

Előző sztori

Ruzsán, Ferencszálláson és a Katolikus Házban várják a véradókat

Következő sztori

Úszás: visszahívták Bienerth Gusztáv elnököt (FRISSÍTVE)