Írjon nekünk

Közélet

Molnár Áron: A józan ész döntött Algyőn!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Elsöprő győzelmet aratott az időközi választáson Molnár Áron és csapata, mely eredménnyel kapcsolatban a polgármester azt hangsúlyozta, nagyon jó érzés számára, hogy ilyen arányban támogatták az algyőiek, és nem dőltek be az ellene folytatott lejárató kampánynak.

Nem számított ilyen arányú választási győzelemre Molnár Áron, mint ahogy arra sem, hogy a nyolcfős képviselő-testületbe is csak azok jutnak be, akik a csapatát alkották. Algyő újraválasztott polgármestere portálunknak elmondta, nagyjából két héttel tartottak egy megbeszélést az „Algyő legyen az algyőieké!” jelmondat mögé felsorakozott jelöltekkel, s akkor azt mondta, a 7:1-es arányra nagyobb esélyt lát, mint a 6:2-re, ám közvetlenül az időközi választás előtt már korántsem volt ilyen bizakodó. „Elkezdődött ugyanis a kampány hajrájában egy olyan szintű mocskolódás, amely kapcsán nem tudtam felmérni, hogy mennyire is érnek célba az engem és a csapatomat ért támadások. Az eredmények azt mutatják, hogy kontraproduktív lett a sok gyalázkodás, és ez megnyugtató, mert az jelzi számomra, hogy az algyőiek kevésbé befolyásolhatóak különböző marketing- és kampányeszközökkel, hanem sokkal inkább bíznak a saját tapasztalataikban, benyomásaiban, mint abban, amit hallanak vagy olvasnak. Nagyon jó érzés, hogy nem dőltek be az ellenem folytatott lejárató kampánynak” – fogalmazott Molnár Áron. Hozzátette, számára az okozta a legtöbb vívódást, hogy egyáltalán reagáljon-e a támadásokra, nem akart ugyanis értelmetlen nyilatkozatháborút kirobbantani. A legnehezebben azt élte meg, hogy a családját is támadták, illetve őt azzal, hogy nem is szereti a gyerekek. A négy gyermeket nevelő településvezető szerint ez volt az a pont, amikor úgy gondolta, innen már nincs lejjebb. Megjegyezte még, hogy politikai ellenfelei kampányából azt hiányolta, hogy arról szólt legkevésbé, milyen elképzeléseik is vannak Algyő jövőjével kapcsolatban.

Ahogy megírtuk, négyen szálltak ringbe a polgármesterségért, köztük függetlenként Roczkó András, aki az előző testületnek is tagja volt, a Fidesz-frakciót erősítette. A Fidesz ezúttal nem indított jelöltet az időközi választáson. Kérdésünkre Molnár Áron elmondta, a választás éjszakáján Roczkó felhívta, és gratulált győzelméhez, ám megjegyezte, ahhoz még időre van szüksége, hogy megbocsásson a támadásokért, ám elfelejteni nem fogja tudni. Szólt arról is, hogy nyitott arra, hogy bármikor tárgyaljon Lázár Jánossal, a körzet országgyűlési képviselőjével a jövőbeni együttműködésről.

A képviselő-testületbe csakis Molnár csapatának tagjai jutottak be, közülük három korábbi képviselő is, Balázs Zsolt, Gubacsi Enikő és Torma Tiborné R. Nagy Mária, valamint öt új Ozsváth Lászlóné, Bogdán Tamás, Füzessy István, Nagy Miklósné és Kiss Róbert személyében. „Olyan embereket kértem fel képviselőnek, akik alkalmasak erre a feladatra, de az nem volt szempont, hogy olyan személyekről legyen szó, akik nekem megfelelően fognak majd dönteni mindenben. Vagyis korántsem biztos, hogy mindenben egyetértés lesz közöttünk, az azonban nem mindegy, hogy a viták milyen hangnemben zajlanak majd” – jegyezte meg Molnár. Hozzátette, az öt új képviselőnek nem lesz egyszerű dolga, sok mindent meg kell tanulniuk, például, hogy milyen is egy előterjesztés, és hogyan zajlik az ügymenet. Jövő hét szerdán 17 órakor az Algyői Faluház nagytermében tartják az ünnepi alakuló ülést, majd másnap már rendkívüli testületi lesz, hiszen vannak olyan ügyek, amelyekben döntést kell hoznia a grémiumnak. A polgármester elmondta, szeptember folyamán rendes ülést is tartanak, vagyis az új képviselők egyből a mélyvízbe kerülnek.

A nagyközségben továbbra is három bizottság fog működni a polgármester elképzelése szerint, s mint mondta, a szakmaiság felé szeretnének elmozdulni a grémiumok összetételénél is, ami a 2014-es választás után nem sikerült. Hozzátette, a pénzügyi és a fejlesztési bizottságra biztosan jóval nagyobb tehet fog hárulni, mint korábban, hiszen rengeteg fejlesztés lesz a nagyközségben 2018-tól, részben az elnyert pályázatok révén. A tervek szerint már a jövő hét csütörtöki rendkívüli testületi ülésen megválasztják a bizottsági tagokat, illetve az alpolgármestert is. Kérdésünkre Molnár Áron elmondta, ismét Gubacsi Enikőt fogja javasolni erre a posztra.

Az előző képviselő-testület több olyan döntést is hozott, amelyek Molnár Áron meglátása szerint csorbították jogköreit, ilyen volt az SZMSZ-módosítás, amelynek egyik sarokpontja az volt, hogy csak mindössze 100 ezer forint fölött exponálhatott a településvezető, minden ennél magasabb összegű megrendelésre vagy kifizetésre a pénzügyi bizottságnak rá kellett bólintania. Arra a kérdésünkre, hogy az SZMSZ-t módosítják-e, az újraválasztott településvezető elmondta, hogy a polgármesteri jogkört csorbító passzusokat ki szeretné vetetni, ám az előző testület nem oldotta meg, hogy összhangban legyen a végrehajtási rendelet az SZMSZ-szel, így ezt is meg kell valósítani. Hozzátette, az előző testület által meghozott döntések közül talán még egy rendeletet kell újragondolni, méghozzá a társadalmi szervezetek támogatásával kapcsolatosat, annak az előző módosítása ugyanis végrehajthatatlan jelen állapotában.

Illegális bevándorlás

Bakondi György szerint nem engedünk a nyomásnak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A nemzeti érdek az első.

Tovább olvasom

Hírzóna

Megduplázódik a kistelepülésen szolgáló lelkészek támogatása

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mintegy négyezer pap és lelkész jövedelme emelkedik. 

Tovább olvasom

Közélet

Előremenekülés és jövőtervezés a Szabadtérin

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Lelkileg is megviseli a Szabadtéri dolgozóit az elmaradó Dóm téri évad. Némi gyógyírt csak az hozhat, ha járványhelyzet megengedi és szigorú előírások mellett nézőket tudnak fogadni az újszegedi színpadon. A Játékok anyagilag is nehéz, de nem megoldhatatlan helyzetben van. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál