Molnár Áron maradt, új arcok a képviselők közt Algyőn + FOTÓK

A régi-új polgármesterre a választáson megjelent 2456 főből 1794 fő szavazott. Roczkó András 622, Budai László 20, míg Barna Zoltán 15 voksot gyűjtött. A nyolcfős testületbe a Molnár-csapat tagjait szavazták az algyőiek.

A feldolgozottság 99,99 százalékos. Molnár Áronra (független) a szavazók 73,19, Roczkó Andrásra (független) 25,38, Budai Lászlóra (Magyar Munkáspárt) 0,82, Barna Zoltánra (Magyar Környezetvédők Pártja) 0,61 százalék tett ikszet. A nyolcfős képviselő-testületbe a Molnár Áron-féle csapat tagjai kerültek be, név szerint: Balázs Zsolt (1660 szavazat), Gubacsi Enikő (1501), Torma Tiborné (1422), Ozsváth Lászlóné (1282), Bogdán Tamás (1090), Füzessy István (1022), Nagy Miklósné (980) és Kiss Róbert (829). Valamennyien függetlenek.

Molnár Áron a SZEGEDma.hu-nak adott interjújában elmondta: a választások megmutatták, hogy a józan észnek és a normalitásnak van még jövője a világban. „Bebizonyosodott, hogy az emberek nem szeretik a mocskolódást és a hazugságot, és örülök, hogy a valóság is ezt tükrözi” – jelentette ki a település első embere. Megköszönte a nagyközségben élőknek, hogy ilyen sokan az urnák elé járultak, valamint háláját fejezte ki mindazoknak, akik támogatták abban, hogy folytathassa az elmúlt három év munkáját.

„Az eredmény arra is rámutat, hogy kistelepüléseken nem lehet negatív, hazug kampánnyal nyerni. Bízom benne, hogy a következő választásokon ez nem csak Algyőn, hanem az egész országban így lesz. Ami az utóbbi hetekben történt a településen, az botrányos volt, és a helyiek a szavazataikkal kifejezték, hogy itt nincs szükség ilyen politikára” – tette hozzá Molnár Áron.

Roczkó András gratulált a győzelemhez. „Az algyőiek döntöttek. Sok sikert kívánok a település vezetéséhez és fejlődéséhez” – mondta el portálunknak, majd megköszönte a nagyközségben élőknek, hogy ilyen sokan fontosnak tartották, hogy éljenek állampolgári kötelezettségükkel.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Algyői Szervezete közleményben reagált, melyben azt írják: a párt nem indult az algyői időközi önkormányzati választáson szeptember 10-én. A megválasztott képviselő-testületnek jó munkát kívánnak.

19 óráig a névjegyzékben szereplők 55,78 százaléka, azaz a 4403 főből 2456 fő járult a szavazóurnákhoz. Az első választókerületben 59,02, a másodikban 56,36, a harmadikban 59,82, a negyedikben 48,40 százalék volt a részvételi arány. Az adatok feldolgozottsága 99,99 százalék.

Korábban írtuk:

Reggel 6 és este 7 óra között járulhatnak az urnák elé az algyőiek, hogy polgármestert és az új képviselő-testületet válasszanak. Az első adatok szerint 7.00-ig a névjegyzékben szereplők 1,82 százaléka adta le voksát valamelyik jelöltre. Az első szavazó körzetben 2,37 %, a második számú szavazó körzetben 2,45 %, a harmadik számú körzetben 1,09 %, míg a negyedik szavazó körzetben 1,30 % a részvételi arány a szavazás első órájának elteltével.

9 óráig már 10,82 százalék ment el szavazni. Az első szavazó körzetben 12,79 %, a második számú szavazó körzetben 11,12 %, a harmadik számú körzetben 9,42 %, míg a negyedik szavazó körzetben 9,89 % volt a részvételi arány.

11 óráig a településen élő választópolgárok 23,51 százaléka járult az urnák elé. Az első választókörzetben 28,70, a másodikban 22,34, a harmadikban 23,02, a negyedikben 19,69 a részvételi arány.

Az első választókörzetben 35,39, a másodikban 29,78, a harmadikban 31,35, a negyedikben 25,85 százalék volt a részvételi arány 13 órakor, hat órával a szavazás befejezése előtt. 15 órára pedig a számok: 42,59, 37,04, 39,19, 32,00.

17 óra 30 percig 50,83 százalék, azaz a 4403 főből 2283 fő szavazott. Az első választókerületben 55,80, a másodikban 51,37, a harmadikban 53,57, a negyedikben 42,87 százalék volt a részvételi arány.

Szeptember 10-re tűzték ki az időközi polgármester-választást Algyőn, miután május 31-én a képviselő-testületen belüli folyamatos feszültségek miatt a nagyközség grémiuma feloszlatta magát.

Összesen huszonhat egyéni képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság, közülük ketten, Barna Zoltán (Magyar Környezetvédők Pártja) és Budai László (Magyar Munkáspárt) a polgármesteri székért is ringbe szállnak, de a két további polgármesterjelölt, Roczkó András (Független) és a jelenlegi független polgármester, Molnár Áron nem kíván a képviselői padsorban helyet foglalni.

Az ajánlásokat augusztus 7-éig lehetett gyűjteni, egyéni választókerületi képviselőjelölt az lehetett, akit legalább 45 választópolgár jelöltnek ajánlott, a polgármesterjelölteknek pedig legalább 133 ajánlást kellett összegyűjteniük. Algyő egy választókerületet alkot, a kilencfős képviselőtestület tagjaira négy szavazókörben lehet voksolni.

Mindössze két párt indul, a már említett Magyar Környezetvédők Pártja és a Magyar Munkáspárt, a többi jelölt egytől egyig függetlenként méretteti meg magát.

A szavazólapon tizenegy olyan nevet találhatunk, akik már a 2014-es helyhatósági választáson is indultak. Akkor egyébként három polgármesterjelöltre és huszonhét képviselőjelöltre szavazhattak a lakosok, és mindössze kilenc vokson múlt, hogy Molnár Áron lett a település első embere.

Az egyéni listás képviselőjelöltek szavazólapi sorrendje a következő: Bogdán Tamás – független; Fodor Attila – független; Süli-Zakar Tímea – független; Füzesy István Tibor – független; Barna Zoltán – Magyar Környezetvédők Pártja; Tassy Jenő – független; Budai László – Magyar Munkáspárt; Miklós Attila Zsolt – független; Balázs Zsolt – független; Lele Lajos Sándor – független; Szűcs Szilveszter – független; Oláh Dániel – független; Nagy Miklós Jenőné – független; Ozsváth László Árpádné – független; Torma Tibor Róbert – független; Kassné Bakó Ildikó – független; Kiss Róbert – független; Gubacsi Enikő – független; Beke Sándor Tamás – független; Torma Tibor Istvánné – független; Szűts László – független; Gregus Beatrix Szibilla – független; Német Péter – független; Herczeg József – független; Boldizsár Róbert – független; valamint Gubacsi Szilárd – független.

A nap folyamán a SZEGEDma.hu folyamatosan jelentkezik a választással kapcsolatos friss hírekkel, részvételi adatokkal!

19 hozzászólás

Kattintson ide! (automatikus fordítás)


Kattintson ide a kép beszúrásához.

 • '>
  19. mert csak
  2017. szeptember 12., kedd, 07:49
  Válaszolok

  18!
  Ha “összefüggés”-t keresel vagy “bukta”-ról beszélsz, akkor jó helyen “okoskodsz”! Városiként, nyilván figyelemmel kisérted a FIDESZ-csapat “ténykedését” (amire a Polgármester is utalt- nem egyszer) Algyőn, amire aztán reagált a többség!
  A helyi FIDESZ erejéből ennyire futotta: “A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Algyői Szervezete közleményben reagált, melyben azt írják: a párt nem indult az algyői időközi önkormányzati választáson szeptember 10-én.”
  Összefüggés?, “nyilván” nem akartak nyerni vagy tudták, hogy nincs esélyük és nem akarták tovább égetni magukat vagy mások döntöttek helyettük!?
  Az “okoskodás” vagy inkább képmutatás az, hogy az a “sugallat”, ha indultak volna, akkor esetleg más az eredmény! A Polgármester (többek közt) ezt reagálta le!?
  A párhuzam megvonása (okoskodás) az Algyői és Szegedi FIDESZ-csoport erőssége és ténykedése között történt, a hasonlóság miatt! és utalás arra, hogy az országban máshol is megismétlődhet az Algyői eset! Ennyi!

 • '>
  18. összefüggés?
  2017. szeptember 11., hétfő, 20:50
  Válaszolok

  17. Okoskodó,Te úgy állítottad be hogy abban bízik a polgármester, hogy a Fidesz sehol nem fog jelölteket az országban. Ezt mindenki tudja hogy nem így van.

 • '>
  17. mert csak
  2017. szeptember 11., hétfő, 20:21
  Válaszolok

  16.
  Azt hiszed….?, hogy a polgármester nem a FIDESZESEKRE gondolt?: “Ami az utóbbi hetekben történt a településen, az botrányos volt, és a helyiek a szavazataikkal kifejezték, hogy itt nincs szükség ilyen politikára” – tette hozzá Molnár Áron.”
  Ha igazad van, nyugodtan “csicskázhatod” NP-t, ha meg nincs, akkor csak az agyatlanok táborát színesíted!

 • '>
  16. Botka bukta
  2017. szeptember 11., hétfő, 19:08
  Válaszolok

  15. Botka csicska NP! Ne adj hazug mondatot a polgármester szájába!. Azt hiszed mindenki agyatlan szoci nyugger, hogy ezt beveszi?
  “– Bízom benne, hogy a következő választásokon ez nem csak Algyőn, hanem az egész
  országban így lesz”
  – Ilyenben csak regisztrált ön és közveszélyes fanatikus bolsik bízhatnak, akik máig a Rákosi rendszer virtuális világában vegetálnak.

 • '>
  15. mert csak
  2017. szeptember 11., hétfő, 17:32
  Válaszolok

  Ha már a párhuzamok szóba kerültek, akkor Algyő példája (Szeged szempontjából, nem csak a közelség miatt) inkább lehet érdekes(ebb), mint Paksé!
  Két mondat: – “A Fidesz nem indult az algyői időközi önkormányzati választáson szeptember 10-én.”
  – Bízom benne, hogy a következő választásokon ez nem csak Algyőn, hanem az egész
  országban így lesz. (Molnár Áron régi-, új polgármester).

 • '>
  14. balfékek
  2017. szeptember 11., hétfő, 16:02
  Válaszolok

  12. “A 6-7%-os mszp hogy szerepelt ezen a választáson?”
  – A botkisták a paksi polgármesterválasztáson sem mertek elindulni.
  A két mikropárt viszont nagyon igyekszik. 🙂
  Szabó Péter (Fidesz-KDNP-Paksi Lokálpatrióták Egyesülete) 3414 szavazat (68,28 százalék)
  – Mezősi Árpád György (független) 1423 szavazat (28,46 százalék)
  – Medveczki Zoltán (Magyar Környezetvédők Pártja): 111 szavazat (2,22 százalék)
  – Kerezsi László: (Magyar Munkáspárt): 52 szavazat (1,04 százalék).

 • '>
  13. Baktói
  2017. szeptember 11., hétfő, 15:51
  Válaszolok

  Most, hogy a délmagyar már ténylegesen Vajnáé lett, az összes bolsi balfék átjött ide trollkodni és szavazgatni. Megnőtt a kényszerbetelepítést akarók szavazási aránya is. (20%) a botkacsicskák miatt. 🙁

 • '>
  12. Baktói
  2017. szeptember 11., hétfő, 15:44
  Válaszolok

  7. A 6-7%-os mszp hogy szerepelt ezen a választáson? A megyei elnökük nem mérettette meg a “kormányváltó” pártja helyi jelöltjeit?

 • '>
  11. HazaiPályás
  2017. szeptember 11., hétfő, 14:45
  Válaszolok

  csepike,öszödi beszéd…tudod

 • '>
  10. HazaiPályás
  2017. szeptember 11., hétfő, 14:44
  Válaszolok

  jövöre a szegedieknek fog kinyilni a szeműk és
  leváltják a nem szegedi bolgármestert. végre.

 • '>
  9. Pisti
  2017. szeptember 11., hétfő, 12:02
  Válaszolok

  No, majd ha Lázár összevonja szemöldökét, akkor lesz itt vakarózás! 🙂

 • '>
  8. József
  2017. szeptember 11., hétfő, 11:18
  Válaszolok

  A fityisz tagadja, hogy indultak volna a választáson. Át akarták verni az Algyőieket, de nem sikerült. Sok sikert a megválasztottaknak. Biztos vagyok abban, hogy mivel nincsenek a testületben kerékkötő fityiszesek, Algyő az új vezetéssel sikerre van ítélve. Egyszer mindenkinek kinyílik a szeme. A kérdés csak az kinek mikor. Remélem jövő tavaszra mindenkinek kifog.

 • '>
  7. vérfarkas
  2017. szeptember 11., hétfő, 09:00
  Válaszolok

  Akkor végre befejeződik az a gusztustalan cirkusz, amit mesterségesen generáltak némelyek, a település kárára. A választókat nem érdemes túlhergelni, mert hajlamosak büntetni. Most büntették a Fideszes jelölteket.
  Nem lenne szabad elfelejteni, hogy 2002-ben is hasonló volt a helyzet….

 • '>
  6. Molnárné
  2017. szeptember 11., hétfő, 08:00
  Válaszolok

  Az algyői emberek megmutatták, hogy mire van szüksége a helyben élőknek…
  Döntöttek, szavaztak, az eredmények tükrében pedig indulhat a munka.

 • '>
  5. csepi
  2017. szeptember 10., vasárnap, 20:52
  Válaszolok

  Jah a csepregi jöttment, akinek több bírósági papírja van arról, hogy egy hazug ember. Ott is megbukott többször, de neked kellene ide 🙂
  Brávó csikoska, alulmúltad önmagad

 • '>
  4. Baghyné
  2017. szeptember 10., vasárnap, 20:51
  Válaszolok

  Kedves Roni! Gratulálok ismételt megválasztásodhoz. Biztos voltam abban, hogy ismét sikerülni fog. Most már csak abban bízzunk, hogy olyan csapatod legyen, akikkel sikert sikerre tudtok halmozni közösségetek életében. Szeretettel üdvözöllek: Baghyné tanár néni

 • '>
  2017. szeptember 10., vasárnap, 12:12
  Válaszolok

  Láttál már igazmondo politikusát?
  Sorold fel
  Azért egyet tudok
  Szabó Bálint.

 • '>
  2017. szeptember 10., vasárnap, 12:10
  Válaszolok

  Hajrá jobbik
  Oldal
  Ballikok otthon ülnek
  És olvassák a betuimet.
  😛

 • '>
  1. Csak őszintén
  2017. szeptember 10., vasárnap, 09:12
  Válaszolok

  Én, még az életben nem láttam ennyi független személyt.
  Persze, egy emberi tulajdonságtól biztosan függetlenek: az őszinteségtől.
  De, ha ez így jó az algyőieknek, akkor lelkük rajta.