Második alkalommal telik meg az égbolt repülőkkel

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Második alkalommal rendezik meg a Szegedi Repülőnapok és Légiparádét szeptember 15-17. között a szegedi regionális repülőtéren, ahol számos különleges égi és földi program, sétarepülések közül válogathatnak a látogatók.

Az országban egyedülállónak számító eseményen az érdeklődők ismét találkozhatnak például egy Li-2-es típusú géppel, mely a világháború utáni magyar polgári légiközlekedés első repülőgépe volt. Az 1949-ben gyártott gép ma az egyetlen repülőképes darab a világon.

Pénteken délelőtt az óvodás és általános iskolás csoportok a Karitáció Alapítvány Bohócdoktoraival vetélkedhetnek a rendezvény nyitása előtt, majd birtokba vehetik az ország legnagyobb ugrálóvárát, mely a rendezvény minden napján várja az ugrálni vágyó gyermekeket a gyerek sziget mellett. A kalandvágyó szülőkre és bátor fiatalokra is gondoltak a szervezők, őket a pilóták által jól ismert 3D gravitációs karika és egy 8 méter magas BAGJUMP várja. Szürkületkor Szegeden először több mint 40 hőlégballon lesz látható, majd a Retro Sky Team különleges esti showját tekinthetik meg a kilátogatók.

Szombaton a korán érkezők élvezhetik a Hőlégballon Közép-Európa Kupa versenyzőinek reggeli indulását, a számos, nem mindennapi légi program nyitásaként. Repülőmodelleket, sárkányrepülőket, siklóernyősöket követően a Magyar Honvédség MI-8-as helikopterei érkeznek, majd műrepülő bemutatót láthatunk Veres Zoltán világbajnoktól. Hawks of Romania műrepülői meglepetéssel, a MI-2 helikopter extrém bemutatóval készül a családi kikapcsolódásra. Mind ezek mellett veteránautókat és repülőgépeket csodálhatunk meg közelebbről.

Vasárnap birtokba lehet venni a kifutópályát egy görkorizásra, vagy éppen repülőgéphúzásra, bemutatkoznak elektromos autók, bemutatót tart a román és a szlovák műrepülő csapat. A három napos rendezvény ideje alatt ingyenesen igénybe vehető különjáratok, például Evopro elektromos busz, IK-280-as, és IK-55-ös faros járművek biztosítják a kijutást a II. Szegedi Repülőnapok és Légiparádé rendezvényre.

Default thumbnail
Előző sztori

Jövő szerdától újra Bortér a Dóm téren

Következő sztori

Távolból is segítenek a mesedoktorok

Legutóbbi hasonló cikkek

Az országutak vándorai Dorozsmán

A hatalmas gépördögök szerelmesei számos program között válogathattak a hétvégi rendezvényen. Kamionos felvonulás, terepügyességi versenyek mellett…