Bulvár

Második alkalommal telik meg az égbolt repülőkkel

Második alkalommal telik meg az égbolt repülőkkel

2017. szeptember 8., péntek
Második alkalommal telik meg az égbolt repülőkkel

Második alkalommal rendezik meg a Szegedi Repülőnapok és Légiparádét szeptember 15-17. között a szegedi regionális repülőtéren, ahol számos különleges égi és földi program, sétarepülések közül válogathatnak a látogatók.

Az országban egyedülállónak számító eseményen az érdeklődők ismét találkozhatnak például egy Li-2-es típusú géppel, mely a világháború utáni magyar polgári légiközlekedés első repülőgépe volt. Az 1949-ben gyártott gép ma az egyetlen repülőképes darab a világon. Pénteken délelőtt az óvodás és általános iskolás csoportok a Karitáció Alapítvány Bohócdoktoraival vetélkedhetnek a rendezvény nyitása előtt, majd birtokba vehetik az ország legnagyobb ugrálóvárát, mely a rendezvény minden napján várja az ugrálni vágyó gyermekeket a gyerek sziget mellett. A kalandvágyó szülőkre és bátor fiatalokra is gondoltak a szervezők, őket a pilóták által jól ismert 3D gravitációs karika és egy 8 méter magas BAGJUMP várja. Szürkületkor Szegeden először több mint 40 hőlégballon lesz látható, majd a Retro Sky Team különleges esti showját tekinthetik meg a kilátogatók. Szombaton a korán érkezők élvezhetik a Hőlégballon Közép-Európa Kupa versenyzőinek reggeli indulását, a számos, nem mindennapi légi program nyitásaként. Repülőmodelleket, sárkányrepülőket, siklóernyősöket követően a Magyar Honvédség MI-8-as helikopterei érkeznek, majd műrepülő bemutatót láthatunk

Veres Zoltán

világbajnoktól. Hawks of Romania műrepülői meglepetéssel, a MI-2 helikopter extrém bemutatóval készül a családi kikapcsolódásra. Mind ezek mellett veteránautókat és repülőgépeket csodálhatunk meg közelebbről. Vasárnap birtokba lehet venni a kifutópályát egy görkorizásra, vagy éppen repülőgéphúzásra, bemutatkoznak elektromos autók, bemutatót tart a román és a szlovák műrepülő csapat. A három napos rendezvény ideje alatt ingyenesen igénybe vehető különjáratok, például Evopro elektromos busz, IK-280-as, és IK-55-ös faros járművek biztosítják a kijutást a II. Szegedi Repülőnapok és Légiparádé rendezvényre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.