Kajak-kenu: Slihoczki, Kiss nagy diadala Szolnokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy meglepetéssel szolgált a szolnoki országos bajnokság második napja. Férfi C-2 500 méteren a Kiss Balázs, Slihoczki Ádám kettős legyőzte Vasbányai Henrik és Mike Róbert duóját. A hölgyeknél újabb Takács-triplát láthattak a nézők, Vad Ninetta is már négy aranynál jár, míg a férfi kajakban kiemelendő Noé Zsombor győzelme K-1 500 méteren és jól teljesített egy érdekes újpesti formáció is négyesben – közölte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

„Nem tagadom, reggel már fáradtan keltem, a tegnapi három ezer méter megviselt, de ettől függetlenül lelkes voltam. Az egyes bemelegítés már jó érzés volt, az azonban nem annyira, hogy háromszáz méterig Fazekas Kriszta előttem ment egy hajóval, így kemény finis kellett ahhoz, hogy megszerezzem az aranyat. Párosban Ninettával magabiztosan győztük le Hagymási Réka és Szabó Ági párosát, sajnos Medveczky Erika megint lebetegedett, így nem tudtuk velük összemérni magunkat. A négyes pedig már fájt, elég rendesen, de így is fölényesen tudtuk megnyerni a lányokkal az aranyérmet” – mondta Takács Tamara a bajnokság 500 méteres napját követően. Fábián Lászlóné tanítványa már hat aranyéremnél és edzője ígérete szerint (ahány arany, annyi hét pihenő) hat hét szabadságnál jár, csapattársa, a szintén vasasos Vad Ninetta pedig négy aranyat tudhat zsebben.

Férfi kenuban nagy meglepetést hozott a nap. Egyesben Kiss Tamás még papírforma győzelmet aratott, majd jött a páros, amelyben ismét összetérdelt Vasbányai Henrik és Mike Róbert. A KSI korábbi világbajnokait azonban megfricskázták a fiatalok, Slihoczki Ádám ezúttal dunaferres csapattársával, Kiss Balázzsal szerezte meg a felnőtt magyar bajnoki címet.

„Valójában nem készültünk erre a versenyre semmit. Az ifjúsági és U23-as országos bajnokságon nyertünk először, úgy, hogy a versenyt megelőző napon kicsúsztunk, hogy beállítsuk a hajót. Valahogy most is ennyi volt a ráhangolódás, de már az előfutam alapján éreztük, hogy egy dobogós helyet meg tudunk csípni. A célban is azt hittem, hogy a harmadik hely a mienk, aztán amikor kiírták, hogy nyertünk, hihetetlenül boldogok voltunk Balázzsal” – elevenítette fel a győzelem pillanatát az ifjúsági világbajnok Slihoczki Ádám. Vasbányai Henrik és Mike Róbert ezúttal a négyes aranyával vigasztalódott, amelyet Varga Dáviddal és Korisánszky Dáviddal nyert meg.

Férfi kajak egyesben kiváló versenyzéssel Noé Zsombor diadalmaskodott Hérics Dávid és Bogár Gábor előtt. Párosban az idén 1000 méterre készülő Hufnágel Tibor és Ilyés Róbert zsebelte be az aranyérmet, míg négyesben egy színtiszta újpesti kvartett, Tótka Sándor, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel haladt át elsőként a célvonalon.

„Reggel még nem tudtuk, hogy ki sztrókolja az egységet, végül úgy döntöttünk, hogy Sanyi, hiszen ezen a távon rengeteget számít a gyorsasága, a reflexei és valóban nagyon jól irányította az egységet, jól működött együtt a hajó. Már korábban is beszéltünk egy ilyen felállásról, szerintem a jövő szempontjából érdemes lenne egy-két próbát tenni ezzel az összeállítással” – mondta az immáron kétszeres aranyérmes Pauman Dániel.

A nap során még női C-2 500 méteren avattak bajnokot. Ebben a számban nem indult az Európa-bajnok Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kettős, távollétükben Kaszás Klaudia és Miskolczy Fruzsina szerezte meg az aranyat.

Előző sztori

Halas finomságok mellett találkoztunk + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: értékes pontot szerzett a Szeged-Grosics

Legutóbbi hasonló cikkek