Közélet

Hatalmas Fidesz-fölény, gyengülő Jobbik

Hatalmas Fidesz-fölény, gyengülő Jobbik

2017. szeptember 7., csütörtök
Hatalmas Fidesz-fölény, gyengülő Jobbik

Stabilan őrzi vezető pozícióját az ellenzéki pártokkal szemben a Fidesz-KDNP - ez derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb, a Figyelő számára készített pártpreferencia-kutatásából. A Jobbik pozíciója viszont a hatalmas kampányköltések ellenére inkább gyengült, mint erősödött – írja az origo.

A portál azt írja

, a Fidesz-KDNP támogatottsága egy százalékpontnyit javult az elmúlt egy hónapban; a teljes népességen belül jelenleg 33 százalékon áll. A második helyet továbbra is az MSZP és a Jobbik osztja meg, 10-10 százalékkal, ami a Jobbik esetében visszaesést jelent júliushoz képest. A Demokratikus Koalícióra és az LMP-re jelenleg egyaránt a választókorúak 4-4 százalék adná szavazatát, az Együtt támogatottsága továbbra is 1 százalékos, más pártokra pedig a teljes népesség 6 százaléka szavazna, míg a pártválasztásukban bizonytalanok aránya jelenleg 32 százalék. A Fidesz-KDNP stabil előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is tetten érhető. Ebben a választói csoportban a kormánypártokat jelenleg 49 százalék támogatja, míg a Jobbikra 18, az MSZP-re 17 százalék szavazna. A DK-ra a biztos szavazó pártválasztók 5 százaléka voksolna, az LMP-re 4 százalék. Más pártokat ebben a közegben a megkérdezettek 6 százaléka választana. A kutatás adatait augusztus 28-30. között, ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt megkérdezve vették fel, legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékpontos hibahatárral kalkulálva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.