Közélet

Fodor Csaba: A Soros-terv reális veszély

Fodor Csaba: A Soros-terv reális veszély

2017. szeptember 15., péntek
Fodor Csaba: A Soros-terv reális veszély

Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője szerint létező veszélyről szól a "Soros-tervről" kezdeményezett nemzeti konzultáció.

Kósa Lajos

Fidesz-frakcióvezető csütörtök reggel Velencén, a háromnapos Fidesz-KDNP-frakcióülés helyszínén jelentette be: meg kell ismerni a magyar emberek véleményét a "Soros-tervről", ezért a Fidesz-frakció felkérte a kormányt, hogy bonyolítson le nemzeti konzultációt róla.

Halász János

, a Fidesz frakciószóvivője azt mondta: a kormánypárti képviselőcsoport azért kérte a kormányt, hogy tartson nemzeti konzultációt a "Soros-tervről", mert az egész Európát és benne Magyarországot is veszélyezteti, s emlékeztetett a kvótaperben született európai bírósági döntésre, amely "megnyitotta az ajtót a Soros-terv végrehajtása előtt". Fodor Csaba az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában azt mondta: ezek nem légből kapott elképzelések. A hat pontról nyíltan beszélt korábban Soros György. Így "nem kitaláció a konzultáció tartalma, létező veszéllyel állunk szemben" - tette hozzá. Ráadásul - mint mondta - ennek új lendületet adhat az Európai Unió Bíróságának legutóbbi döntése is. Nyugat-Európában nagyon sokan állandósítani szeretnének egy kötelező jelleggel működő kvótarendszert, egy szétosztási mechanizmust: ez is része azoknak az elképzeléseknek, amelyeket Soros György képviselt - jegyezte meg Fodor Csaba, aki szerint Soros György személye azért szimbolikus, mert egy pénzemberről van szó, aki nagyon befolyásos, s aki mögött komoly hálózatok állnak, NGO-k és pénzügyi alapok. Kitért arra is: az üzletember az elmúlt években nemcsak pénzügyi, hanem politikai befektetőként is fellép. Vannak ideológiai elképzelései, amik mögé "politikai programot próbál kovácsolni", és minél több szereplőt igyekszik felsorakoztatni ezek végrehajtása érdekében - mondta a politikai elemző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.